Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL de la TAROM se întețește - Sindicatul Piloţilor de Linie din România, APEL pentru o conducere stabilă și renunțarea la interimate

stiripesurse.ro
Tarom

Sindicatul Piloților de Linie din România anunță că se delimitează de toate declarațiile și acțiunile care aduc atingere prestigiului companiei TAROM. Ei cer măsuri urgente pentru relansarea companiei.

Sindicatul Piloţilor de Linie din România (SPLR) face un apel la factorii decizionali să asigure în cel mai scurt timp stabilitatea necesară companiei TAROM, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, aşa cum prevede legea, şi să renunţe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Sindicatul Piloților de Linie din România (S.P.L.R.), având în componență majoritatea piloților din cadrul Companiei Tarom, anunță că se delimitează „în mod categoric” de aparițiile, declarațiile și interviurile recente din spațiul public ale unor persoane ce dețin sau au deținut funcția de pilot în cadrul companiei.

„Dorim să subliniem faptul că aceștia nu prezintă opiniile noastre și acționează în nume propriu, nefiind reprezentativi pentru categoria noastră profesională. Cu toate acestea, Sindicatul respectă opinia persoanelor în cauză de a-și exercita dreptul de Liberă Exprimare conferit și recunoscut de Constituție, câtă vreme acest lucru nu aduce prejudicii de nici o natură vreunei persoane ori instituții”, se arată într-un comunicat al SPLR.

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

Piloții fac apel către factorii decizionali ca, în ceea ce privește Compania Națională TAROM, să asigure „stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, așa cum prevede legea, să renunțe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată, precum și oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reașeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian”.

”Menționăm că nu dorim să facem parte din acest “scandal mediatic” în care au fost implicate atât numele cât și prestigiul Companiei Tarom, cu posibile consecințe negative în ceea ce privește viitorul acesteia. Totodată, vrem să asigurăm pasagerii noștri că scopul principal al echipajelor de zbor Tarom este acela de a le oferi un mediu stabil, profesionist și durabil pentru a-i transporta în deplină siguranță și confort la destinație.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

În acest sens, facem un apel către factorii decizionali, în ceea ce privește Compania Națională TAROM S.A., să asigure în cel mai scurt timp stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, așa cum prevede legea, să renunțe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată, precum și oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reașeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian, atât la nivel național cât și internațional.

În încheiere dorim să ne arătăm întreaga noastră disponibilitate la dialog pentru găsirea celor mai viabile soluții pentru relansarea companiei și, totodată, să subliniem faptul că numai în acest fel vom putea fi convinși, atât noi cât și pasagerii noștri, că se dorește într-adevăr menținerea unui simbol național cu o istorie de peste 65 de ani și nu distrugerea lui.”, mai precizează sindicaliștii.

Citește și: S-a decis! Ce nu au voie să facă asociațiile de proprietari

Precizările vin după ce un pilot TAROM, Cezar Osiceanu, a precizat, în scandalul între Răzvan Cuc și fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, că ministrul Transporturilor avea competențe de a solicita informații cu privire la pasagerii parlamentari, deoarece compania este deținută de statul român.

Osiceanu a spus, la Digi24, că parlamentarii au un statut aparte.

Citește și: ‘Seiful’ lui Gheorghe Dincă nu poate fi spart! Informații de ultimă din cazul Caracal

„Pentru că s-au întâmplat - eu am fost comandant la una dintre aceste curse - la care un parlamentar nu a anunțat și avionul fiind plin, a trebuit efectiv să fie rugat un pasager, cu acordul lui, să se dea jos din avion, ca să se suie un parlamentar la bord. (...) Ministrul transporturilor este cel care, de exemplu, poate să verifice, la fel cum poate să verifice existența parlamentarului Gigel de la Satu Mare, dacă s-a înscris pe listă, orice angajat TAROM sau al unei companii cu care TAROM are legătură, dacă are legătură cu acea rută, să verifice: are rezervare, îi trebuie mâncare, nu-i trebuie mâncare...”, a spus pilotul.

În privința vizitei pe care i-ar fi făcut-o ministrul Cuc Mădălinei Mezei în miezul nopții, pilotul a spus: „Faptul că s-o fi îndrăgostit doamna respectivă de domnul ministru este o ipoteză pe care o puteți lua în calcul”.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Fostul director TAROM, Mădălina Mezei, a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală. Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista parlamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

DNA a deschis anchetă în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.