Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul din Guvern ia amploare: Consilierul lui Voiculescu anunţă că MS nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad voiculescu

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie.

"În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii - România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit", scrie Voinea.

Anterior, consilierul care s-a ocupat de transparentizarea datelor despre testele COVID și despre vaccinare, susținea, într-un interviu pentru Libertatea, că „nimeni de la SRI, STS sau alte servicii secrete nu s-a declarat lezat, aceste instituțiile nu au avut nicio problemă, dar alții s-au plâns premierului”.

Florin Cîțu declara, miercuri, că susține prezentarea zilnică a datelor defalcate privind vaccinarea și cerea instituțiilor să se autosesizeze cu privire la suspiciunile că persoane din personalul militar s-au vaccinat, deși nu aveau dreptul: „Întotdeauna am fost susținător al transparenței 100%”.

Premierul a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.