Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul din Poliţia Capitalei ia amploare: Alţi doi şefi ar fi fost la masă cu Gavriş (surse)

Surse din cadrul Poliţiei Capitalei scot la lumină noi detalii despre scandalul iscat de sancţionarea comisarului Radu Gavriş pentru că ar fi încălcat restricţiile antipandemie. Lucrurile sunt departe de a fi lămurite, la acest moment nefiind clar dacă poliţistul a încălcat sau nu legea, cine şi cât de legal l-a urmărit şi care era scopul întâlnirii din restaurantul Hanul lui Manuc.

  • Context: Un număr de 27 de persoane au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, anunţa în urma cu patru zile un comunicat al Poliţiei. Printre aceste persoane se aflau şi adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, care era la masă cu patru procurori, inclusiv procurorii Florin Baran și Codruţ Popoiu, de la Parchetul de la lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, la masă, alături de Gavriş şi procurori, s-au aflat la un moment dat şi comisarul şef Cristian Ghica, şeful Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi, dar şi comisarul şef Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei.

Cristian Ghica fusese detaşat cu scandal adjunct la Secţia 7 de Poliţie, iar pe 21 ianuarie, cu o zi înainte de evenimentul de la Hanul lui Manuc, a revenit pe funcţie. Acesta ar fi fost, potrivit surselor din poliţie, motivul de sărbătoare al celor prezenţi la restaurant.

Contextul era unul care a stârnit nemulţumiri în rândul colegilor din poliţie. Potrivit surselor din polişie, în data de 23 ianuarie, a doua zi după evenimentul de la Hanul lui Manuc, Poliţia Capitalei urma să organizeze un concurs de promovare a agenților în corpul ofițerilor. În acestă procedură au fost implicaţi foarte mulți polițişti cu funcţii de conducere, care au muncit suplimentar pentru ocuparea celor 250de  funcţii scoase la concurs. Au participat aproximativ 2000 candidaţi. Prezenţa unor şefi din poliţie la restaurant chiar înainte de concurs nu a fost văzută cu ochi buni în cadrul instituţiei.

În timp ce în poliţie se desfăşoară o anchetă disciplinară cu privire la evenimentele de vineri seara, însuşi ministrul de Interne criticând dur prezenţa lui Gavriş la restaurant, există şi numeroase voci care îl apără pe comisarul şef. Pe de o parte, aşa cum susţinea şi Gavriş. localul ar fi funcţionat legal, iar poliţistul şi procurorii s-ar fi aflat pe o terasă. Pe de altă parte, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în Bucureşti era deja sub pragul care impune închiderea restaurantelor, ceea ce ar fi fost suficient, chiar dacă decizia autorităţilor locale de redeschidere s-a luat oficial abia după două zile.

STIRIPESURSE.RO dezvăluia ieri că şi procurorul general Gabriela Scutea s-a sesizat cu privire la procurorii prezenţi la restaurant. "În baza mecanismului informațional, s-a cerut transmiterea verificărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și confirmarea dacă au fost aplicate sancțiuni contravenționale", a precizat PÎCCJ. Mai mult, potrivit hotnews.ro, procurorul militar Bogdan Pîrlog s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal. Sesizarea din oficiu vizează infracțiunea de abuz în serviciu, pentru acțiuni de supraveghere fără autorizație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.