Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul din Sectorul 1 ar putea provoca schimbarea Codului Administrativ

Primaria Sectorului 1
Primaria Sectorului 1

Preşedintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, a anunţat vineri că va iniţia un proiect de modificare a Codului administrativ astfel încât iniţiativele consilierilor locali să poată intra în dezbatere în decurs de 30 de zile.

Consilierii locali PNL din Sectorul 1 îi reproşează primarului Clotilde Armand că le "blochează în mod abuziv" proiectele de hotărâre, susţinând că iniţiativele pe care le-au depus cumulează întârzieri totale de 600 de zile, fără a fi supuse dezbaterii.

"Ca deputat, vă anunţ că voi iniţia un proiect de modificare a Codului administrativ prin care să nu mai permitem aceste abuzuri. Dacă în 30 de zile, proiectele depuse de orice consilier local, de la orice partid, din orice primărie din ţară nu îşi iau referatele de specialitate, avizele - ele să intre de drept pe următoarea ordine de zi a Consiliului Local. Astfel, nu vom mai avea parte de astfel de situaţii abuzive, aşa cum avem astăzi, din păcate, în Primăria Sectorului 1", a afirmat el.

Potrivit acestuia, Sectorul 1 este singura unitate administrativă din ţară în care primarul "nu reuşeşte să aibă niciun fel de dialog" cu Consiliul local.

Sebastian Burduja a remarcat că în Codul administrativ nu există prevederi care să sancţioneze o "blocare" a proiectelor de hotărâre, dar a susţinut că opţiunea de a nu supune iniţiativele dezbaterii reprezintă un abuz în serviciu.

"Proiectele sunt depuse la registratură, de acolo merg la primar, iar primarul refuză să le trimită spre întocmirea rapoartelor de specialitate. Deci, nu putem să le aducem la vot în Consiliul local. (...) Aşteptăm ca instituţiile statului să se autosesizeze. Nu suntem adepţii plângerilor penale", a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.