Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul din SUA ajunge în România - Traian Băsescu subliniază: Procurorii n-au fost numiți niciodată la presiunea SUA

basescu

Traian Băsescu a subliniat luni seară, în direct pe B1TV, că pe vremea când era la Palatul Cotroceni nicio numire de procuror din România nu s-a făcut la sugestia SUA, ci pur și simplu pe baza înțelegerilor interne din politica de la București.

Întrebat în emisiunea „Dosar de politician” de către Silviu Mănăstire dacă Administrația Obama, prin vicepreședintele Joe Biden, a făcut presiuni pentru numirea procurorilor în România, fostul președinte a răspuns: „Nu, nu, însă în mod categoric numirea s-a făcut pe propunerea doamnei Macovei, dacă bine îmi aduc aminte, și a doua numire s-a făcut pe înțelegerea dintre mine și Ponta. Deci nicio discuție cu Biden sau cu altcineva. Niciodată”.

AUTODENUNȚ INCREDIBIL al mamei Luizei Melencu: A povestit cum își trecea ILEGAL granița cele două fiice


Declarațiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care Rudolph Giuliani, avocatul președintelui american, a sugerat că Joe Biden, vicepreședinte al SUA în timpul Administrației Obama, ar fi făcut diverse presiuni în România, pentru a obține diferite avantaje, fie ele financiare sau politice. Remarca lui Giuliani vine ca replică la atacurile lansate de democrați împotriva lui Donald Trump, care este acuzat că ar fi încercat să obțină diferite avantaje de la Ucraina și președintele Zelenski împotriva adversarilor săi din politica internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.