Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALUL din USR continuă: Încă o celebră senatoare face ACUZAȚII GRAVE la adresa lui Dan Barna

captură TV
Dan Barna

Senatoarea USR Florina Presadă a afirmat, pentru MEDIAFAX, că ar trebui amânate alegerile interne pentru șefia partidului. Reacția vine în contextul în care deputata Cosette Chichirău a criticat, într-un mesaj pe un grup intern de Facebook al partidului decizia ca alegerile să fie în septembrie.

Întrebată de MEDIAFAX despre propunerea deputatei USR Cosette Chichirău de a amâna alegerile pentru președinția USR, senatoarea Florina Presadă a răspuns: „Nu numai doamna Chichirău a susținut acest lucru, S-a discutat în Biroul Național, atunci când s-a stabilit data și calendarul actualelor alegeri. N-avem încă ordinea de zi pentru (ședința - n.r.) miercuri. Vă spun pentru că sunt membru în Biroul Național. Să vedem ce pune domnul Dan Barna pe ordinea de zi”.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

Florina Presadă a mai afirmat că nu a fost de acord cu organizarea acestor alegeri în luna septembrie, însă majoritatea din Biroul Național al partidului au mers pe această variantă.

"Eu am fost de părere să amânăm alegerile. Poziția mea a fost aceea de a avea alegerile din partid în decembrie, după alegerile prezidențiale, dar argumentele au fost că ”iar e altă perioadă”, ”e dupa campanie”. Până la urmă în Biroul Național, din care fac parte și eu, cu toate că eu nu am votat această variantă, a existat o majoritate care a considerat că e mai bine să avem alegerile acum în septembrie", a explicat Presadă.

Citește și: Mega-lovitură! Sute de persoane vor fi concediate

Deputata USR Cosette Chichirău a criticat, într-o postare pe unul din grupurile interne ale USR de Facebook, faptul că Dan Barna a refuzat dezbaterile interne pe tema șefiei formațiunii și decizia de a organiza alegerile interne în septembrie.

„Dragă Dan, Ai refuzat orice dezbatere în cursa internă pentru președinția partidului până pe 31 august, ultima zi de campanie. Ai organizat alegerile interne înaintea celor prezidențiale. Două greșeli care ne dau de gândit. Dar a greși e omenește. Repară aceste greșeli acum - hai să dezbatem, hai să amânăm alegerile - și vei putea intra onorabil în cele două curse, pentru președinția USR și a țării. Persistă în greșeală și îți vei pierde legitimitatea de a candida într-un proces democratic, pentru că nu pare că susții democrația”, a scris Cosette Chichirău în postarea pe grupul intern al USR de Facebook.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției

Cosette Chichirău a mai spus că refuzul de a avea dezbateri interne până la data de 31 august și decizia de a organiza alegerile interne înaintea celor prezidențiale sunt „două greșeli care ne dau de gândit”.

„Cred în principii și cred în democrație. După 16 ani petrecuți în SUA, nu m-am întors în România ca să tac. Nu m-am întors ca să susțin niște oameni pentru niște funcții. M-am întors ca să construim democrația în România. Ajută-mă! Cu bine, Cosette”, a mai notat deputatul USR.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

Uniunea Salvați România va organiza alegeri interne pentru alegerea președintelui partidului la jumătatea lunii septembrie. Principalii candidați pentru șefia partidului sunt Dan Barna, actualul președinte USR și Cosette Chichirău, deputat USR de Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.