Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul dopajului din Rusia ia amploare

maria sarapova

În ciuda faptului ca are sprijinul presedintelui Vladimir Putin, Ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko, spune ca este pregatit sa își dea demisia dupa scandalul de dopaj ce ar putea priva Rusia de prezența la Jocurile Olimpice de la Rio.

Scandalul sportivilor dopati cu meldonium se extinde și la lupte, dupa ce mai mulți atleti au fost depistați pozitiv, în urma unor controale facute de Federația de Lupte din Rusia, a spus președintele forului de la Moscova, Mikhail Mamiashvili. Dezvaluirile au venit la o zi dupa ce alți patru sportivi au fost testați pozitiv cu meldonium, o substanța aflata pe lista medicamentelor interzise de Agentia Mondiala antidoping, și împiedica eforturile Moscovei de a obține un aviz favorabil pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat ca ministrul Sportului, Vitaly Mutko poate ramâne în funcție, în ciuda scandalului de dopaj.

"Țara are un lider care ia niște decizii. Când vad ca sunt mai multe probleme în ceea ce ma privește, imi pot da demisia în orice moment" a declarat pentru Reuters, ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko.

Președintele Federației Ruse de Lupte, Mamiashvili a anuntat ca doi luptatori, medaliatul cu argint din 2014 de la Campionatele Mondiale, Evgeny Saleev și medaliatul cu argint de la Campionatele Mondiale din 2015, Sergei Semenov, au fost depistați pozitiv cu meldonium.

"Problema dopajului este departe de a fi rezolvata. Au avut loc zeci de teste în echipa și fiecare luptator este afectat din punct de vedere psihic. Este foarte posibil ca niciunul dintre aceștia sa nu participe la Jocurile Olimpice" a declarat pentru Reuters, Mamiashvili.

Președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, s-a aratat surprins ca sportivii au picat testele antidoping. Lalovic a declarat ca Rusia ar trebui sa trimita o echipa de lupte la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce și-a câștigat, legal, acest drept în urma Campionatelor Mondiale desfașurate la Las Vegas în 2015.

"În trecut, la Campionatele Mondiale, nu am avut nici un caz de sportiv care sa fie testat pozitiv" a declarat Nenad Lalovic, potrivit Mediafax.

Atleții ruși au fost suspendați din competițiile internaționale, dupa ce 18 sportivi au fost depistați pozitiv, printre aceștia jucatoarea de tenis Maria Sarapova, de cinci ori câștigatoare de Grand Slam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.