Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Huawei continuă - China acuză SUA că încearcă să îi blocheze dezvoltarea în domeniul tehnologiei

huawei logo

Guvernul chinez a acuzat Statele Unite de încercarea de a-i bloca dezvoltarea în domeniul tehnologiei acuzând compania de telefonie mobilă Huawei că reprezintă o amenințare pentru securitatea cibernetică a statelor care vor să dezvolte noi sisteme online, relatează The Associated Press preluată de mediafax.

În cazul unei ofensive asupra eforturilor SUA de a se mobiliza cu aliații săi în această privință, mass-media britanică a informat că agențiile secrete ale statelor au găsit modalitățile de a limita riscurile privind utilizarea echipamentelor chineze în așa-numitele rețele 5G.

Administrația SUA încearcă ”să fabrice o scuză pentru suprimarea dezvoltării legitime” a companiilor chineze, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang. Acesta a acuzat Statele Unite de folosirea unor ”mijloace politice” pentru a interfera în activitatea economică, ”ceea ce este un atac ipocrit, imoral și nedrept”.

Vicepreședintele american, Mike Pence, într-o conferință susținută în acest weekend la Berlin, le-a cerut aliaților europeni să ia în serios ”amenințarea” pe care o reprezintă Huawei deoarece aceștia caută parteneri pentru a costrui noua rețea mobilă 5G.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.