Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare! Procurorul general iranian, scrisoare către Gabriela Scutea: România nu ar fi respectat obligaţiile internaţionale

Mohammad Jafar Montazeri

Procurorul general al Iranului, Mohammad Jafar Montazeri, i-a trimis astăzi o scrisoare procurorului general al României, Gabriela Scutea, prin care îi aduce aminte de responsabilităţile şi angajamentele internaţionale ale României în aflarea şi descoperirea adevărului judiciar şi prin care cere să ancheteze în mod serios şi cuprinzător cazul morţii lui Gholamreza Mansouri, relatează presacurata.ro.

„România trebuie să dea curs acestei probleme rapid şi serios”, scrie procurorul general al Iranului, în scrisoarea transmisă şi agenţiei de presă IRNA.

Procurorul general al Republicii Islamice Iran îi aminteşte Gabrielei Scutea de responsabilităţile României în lupta anticorupţie, îi descrie pe scurt cazul Mansouri şi îi aminteşte că respectivul cadavru al lui Gholamreza Mansouri a fost descoperit la Bucureşti.

Mohammad Jafar Montazeri vorbeşte în scrisoarea către Scutea de respectarea convenţiilor ONU şi extrădarea în ţara de origine a persoanelor suspectate de fapte de corupţie, lucru pe care România nu l-a respectat.

„În ceea ce privește importanţa cazului și descoperirea adevărului, vă rugăm să cereţi ca cauza morții să fie investigată într-o manieră serioasă și cuprinzătoare, luând în considerare responsabilitatea autorităților judiciare relevante și a poliției naționale și a poliției internaționale în ceea ce privește protejarea și supravegherea acuzatului.

Dacă vreo altă persoană sau alte persoane au fost implicate în această problemă, ar trebui să fie identificate și urmărite penal, iar un raport complet despre subiectul urmăririi penale și incidentul care a dus la moartea lui Gholamreza Mansouri ar trebui să fie pregătit și trimis la mine prin reprezentantul Republicii Islamice Iran la Bucureşti”, arată procurorul general al Iranului în scrisoarea către Gabriela Scutea.

Gholamreza Mansouri, un fost magistrat iranian, a murit vineri după ce a căzut de la etaj dintr-un hotel din Bucureşti. Bărbatul avea 52 de ani şi se afla sub control judiciar în evidenţa Secţiei 1 de Poliţie. El aştepta decizia magistraţilor în privinţa extrădării, fiind acuzat de corupţie în Teheran. Potrivit unor surse apropiate anchetei, iranianul era acuzat de luare de mită de 500.000 euro, dar şi de încarcerarea unor jurnalişti independenţi. Curtea de Apel Bucureşti l-a pus în libertate şi l-a plasat sub control judiciar, o decizie în privinţa extrădării a fost programată pe 10 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.