Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul lemnului se adanceste. Consiliul Concurentei loveste in Romsilva

lemn

Presedintele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu critica modul in care Romsilva vinde lemnul din Romania. In opinia acestuia ar trebui sa se organizeze licitatii nu doar pentru cumparare ci si pentru vindere. El considera 'starniu' modul in care procedeaza Romsilva.

„Este într-adevăr straniu cum se comercializează lemnul. Şi noi am fost suprinşi: unu de faptul că se poate vinde lemn fără licitaţie. Atunci când se fac licitaţii, vedem licitaţii cu un singur ofertant, cu un singur cumpărător. Ceea ce iar e straniu”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Şeful Romsilva are însă explicaţii.

„Deci l-ai scos la licitaţie, nu ai avut oferte pe el, e normal să-l negociezi, dar trebuie să fie un preţ peste preţul de pornire”, a spus Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Vânzarea de lemn fără licitaţie a fost una dintre neregulile găsite de inspectorii Corpului de Control al premierului la direcţiile silvice din Bistriţa Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava.

„De când ne-a transmis raportul am recuperat circa 80-90% din penalităţile pe care trebuia să le plătească firmele care au avut datorii pe lângă Romsilva”, a mai spus Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Rezultatele controlului au fost făcute publice după protestele de week-endul trecut. Mii de oameni au ieşit în stradă în marile oraşe, nemulţumiţi de defrişările masive din ultimii ani, de restituirile ilegale de pădure şi de lipsa de reacţie a autorităţilor. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema va fi discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, informeaza Digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.