Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul lepră de pui nazist - Cum au ajuns trolii USR să amenințe presa și politicienii din Timișoara, sub nasul poliției - OPINIE

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Pentru România, în acest an, Timișoara reprezintă un singur lucru: Capitala Culturală Europeană. Despre cât de bine au gestionat subiectul cei din administrația USR spun numai atât: turismul în oraș a scăzut, anunță Asociația Aeroporturilor din România, iar parcul din spatele Catedralei e încă plin de găinaț de porumbel, chiar daca personal am sesizat Garda de Mediu condusă de PSD, gardă care nu simte nici măcar mirosul de cauciuc din oraș!

Dar, ca să trecem de la un miros la altul, tot o poveste cu miros pestilențial îneacă Timișoara în aceste zile! Omul de afaceri Dan Dinu, ajuns celebru în România după ce a fost călcat ilegal cu Jandarmeria de o consilieră USR Timiș, i-a spus lui Dominic Fritz lepră de pui nazist! Nu a fost frumos, așa că primarul l-a dat în judecată, speță civilă, case closed cum ar zice investigatorii americani!

Prăbușit însă în sondaje, cu Timișoara spartă, cu facturi dublate la căldura care oricum nu se dă, cu scumpirea locurilor de parcare care nu există,  USR a simțit nevoia să facă circ și ne-a arătat cu adevărat ce înseamnă extremismul. Imediat după postarea omului de afaceri, USR a început să facă liste cu politicieni și jurnaliști care au dat like. Liste cu inculpați și simpatizanți, fix ca pe vremea fostei Securități. Atâta doar că unii jurnaliști și politcieni nu dăduseră like, însă USR a încercat să transforme un scandal privat în unul politic în speranța că se mai agață de un procent, două, la vot.

Manevra a eșuat lamentabil, dar USR nu s-a lăsat. Într-o revistă cu cifre s-a publicat un articol. Aceleași nume au fost acuzate ca simpatizează cu nazismul, cu extremiștii. Toți cei acuzați de USR și presă că au dat like s-au trezit cu înjurături prin mesaje Facebook. Conturi false le-au adresat cuvinte precum *uisto sau *ugătoare unor jurnaliste. Au curs amenințările și înjurăturile și către politicieni și deși mai toți am postat pe public imaginile, IPJ Timiș nu a deschis nicio anchetă cu privire la amenințările primite de noi, căci metodele de a afla cine se ascunde în spatele acelor conturi sunt simple pentru IPJ sau SRI. Dar IPJ Timiș doarme somnul de frumusețe!

Teroarea listelor umflate artifical ca puii din comerț și musculoșii de sală a continuat și ieri, când Primăria Timișoara a scăpat un mail către presa în care știrile adunate în revista presei erau catalogate ca fiind pozitive sau negative. Niște funcționari au scăpat public un document intern, din nou, nicio anchetă! Și Societatea Timișoara, care l-a susținut în mod deschis pe Fritz în repetate rânduri a simțit nevoia să certe presa locală și politicieni că au dat like unui om de afaceri și să inducă ideea că o parte a presei e cumpărată de PSD și PNL, de asta critică administrația Fritz.

Ieri, în mod paradoxal și trist, a fost ziua Ei, a Timișoarei, despre care suntem mințiti că e primul oraș liber de comunism, dar unde se practică intimidări de timp securist. IPJ Timiș, somn ușor! Democrație, somn ușor! Timișoara, condoleanțe, iartă-ne că te ținem în miros de cauciuc nemțesc, cu boscheții de un metru și plină de rahat de porumbel!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.