Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'Martorii lui Iehova' revine în prim-plan: Doi oficiali ruși au primit INTERZIS de a intra în SUA. Ce acuzații li se aduc

AFP
rusia sua

Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul lor a doi oficiali ruşi, pe care îi acuză că au torturat membri ai Martorilor lui Iehova, mişcare religioase interzisă din 2017 în Rusia, relatează AFP, conform agerpres.ro.

Conform Departamentului de Stat american, aceşti oficiali au supervizat, în oraşul Surgut din Siberia, la 15 februarie, interogatorii în care cel puţin şapte membri ai mişcării Martorii lui Iehova au fost sufocaţi, bătuţi sau supuşi unor şocuri electrice.

Cei doi bărbaţi, Vladimir Petrovici Iermolaiev şi Stepan Vladimirovici Tkaci, precum şi familiile lor nu mai pot intra în SUA.

Evadare ca-n filme, în Spania: zece străini au legat cearșafurile între ele și au coborât pe geam


"Rusia trebuie să pună capăt campaniei sale injuste împotriva Martorilor lui Iehova şi să le elibereze imediat pe cele peste 200 de persoane aflate în prezent în închisoare pentru că şi-au exercitat libertatea de credinţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, citat într-un comunicat.

Mişcarea religioasă Martorii lui Iehova a fost interzisă în aprilie 2017 de Curtea Supremă din Rusia, iar Ministerul Justiţiei din această ţară a declarat-o ca fiind 'extremistă'.

Un membru danez al Martorilor lui Iehova a fost condamnat în mai la şase ani de închisoare de către un tribunal rus. Apelul său a fost respins în mai.

Mişcare fondată în anii 1970 în SUA de către Charles Russel, Martorii lui Iehova se revendică din creştinism şi se consideră ca fiind singurii care restituie un creştinism al originilor. Ei sunt cu regularitate acuzaţi de derive sectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.