Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ofiţerului acoperit nu-l va afecta prea mult pe Victor Ponta

revista presei

Digi24:

Președintele Traian Băsescu a fost „pus la locul lui” de reacţia Serviciului de Informaţii Externe şi cea a lui Teodor Meleşcanu, fostul șef al instituției, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. Jurnalistul considera că situaţia creată de declaraţiile preşedintelui va fi de durată şi va avea consecinţe negative, mai ales pe plan extern. „Am avut senzația că domnul Băsescu a fost astăzi oarecum pus la locul lui în ceea ce privește afirmațiile legate de SIE de două reacții: a domnului Meleșcanu – părea extrem de depresiv azi, dar tot ce spune domnul Meleșcanu pare credibil – și de o reacție a SIE care îl depășește pe Meleșcanu, confirmându-l, și care dă aproape toate răspunsurile. Nu și-au încălcat mandatul și nu au încălcat legea”, a spus jurnalistul... În opinia sa, Victor Ponta nu va fi afectat de aceste dezvăluiri: „Pe domnul Ponta nu-l va împiedica nimeni să câștige alegerile, dacă poporul dorește acest lucru”.

RFI:

Sociologul şi comentatorul politic Cornel Codiţă spune, în contextul scandalului ofiţerului acoperit, că, în opinia sa, zarurile sunt deja aruncate în ceea ce priveşte împărţirea electoratului. Cornel Codiţă afirmă că „măsura în care vor fi afectate şansele lui Victor Ponta la prezidenţiale este foarte mică. Nucleul dur al celor decişi să îl aleagă pe Ponta nu va reacţiona, nucleul cer care nu doreau să îl voteze pe premier, nici atât, iar cei indecişi se uită la alte criterii pe care le consideră mult mai importante decât acestea. Pe de altă parte, întrebat dacă mai există în conştiinţa românilor o legătură între fosta securitate şi actualele servicii de informaţii, comentatorul politic se arată de părere că „nu mai există niciun fel de astfel de legătură. Oamenii se uită la aceste instituţii fie cu un dezinteres pozitiv, fie ca la orice alte instituţii ale unui stat. Deci, nu există posibilitatea ca, dacă cineva este sau a fost în serviciile de informaţii, acest lucru să devină o piatră de moară de gâtul respectivului”.

Ziarul Financiar:

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intrat la începutul acestui an pentru a doua oară în insolvenţă, a ajuns în primele nouă luni ale anului la un profit brut de 817 milioane de lei (185 mil. euro), obiectivul companiei fiind de a termina 2014 cu un câştig brut de 1 mld. lei... „În primele nou luni ale anului am înregistrat un profit brut de 817 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,47 miliarde de lei. La finalul anului vom ajunge la un profit brut de un miliard de lei, iar pentru cifra de afaceri estimarea este de 3,2 miliarde de lei. Este cel mai bun rezultat al Hidro­electrica, cel mai mare profit şi teoretic ar putea fi al doilea profit ca mărime înregistrat de o companie din România după Petrom“, a spus Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.