Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'One Love' ia amploare la Mondial: ministrul Sportului îndeamnă naționala Franței la rebeliune

one love

Invitată de postul Public Senat să reacţioneze la gestul de protest al germanilor, care şi-au pus mâna în faţa gurii pentru a denunţa interzicerea banderolei „One Love” de către FIFA înainte de înfrângerea cu Japonia (1-2), ministrul francez al sportului, Amélie Oudéa-Castéra, a încurajat echipa Franţei să folosească şi „spatiile de libertate”.

"Mi-ar fi plăcut să existe un spaţiu de deplină libertate? Răspunsul este clar da. Au mai rămas spaţii de libertate în care echipa noastră franceză îşi poate continua să-şi exprime angajamentul faţă de drepturile omului? Răspunsul este da. Nemţii o arată. Cred că totul va continua", a spus ea, informează News.ro.

Jucătorii germani au ales să protesteze într-un mod inedit miercuri, cu ocazia meciului dintre Germania şi Japonia, la Cupa Mondială din Qatar.

La poza oficială de grup dinaintea partidei din  grupa E, jucătorii germani şi-au acoperit gura cu palmele, protestaând astfel faţă de interzicerea banderolelor ”One Love” care urmau să fie purtate de căpitanii unora dintre echipele calificate la turneul final.

Şi protestul a mers mai departe, fiind vizibil şi în tribuna oficială a partidei, acolo unde ministrul german de interne, Nancy Fraeser a purtat banderola ”One Love” şi s-a aşezat chiar alături de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

La fel a purtat o astfel de banderolă şi ministrul de Externe al Belgiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.