Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe buget ia amploare - Primarii dau năvală peste premierul Dăncilă la Guvern

Ultima Ora breaking news

Scandalul pe buget ia amploare! Primarii vor merge astăzi la sediul Guvernului pentru a avea o discuție cu premierul Dăncilă, fiind nemulțumiți că nu au primit niciun răspuns din partea ministrului de Finanțe pe solicitarea ca administrația locală să primească o treime din bugetul național.

„Angajamentul a fost ca până la ora 12.00 să ne răspundă. Solicitarea noastră este un minim care funcționează în toată lumea civilizată. Noi cerem o treime (c.n. din buget), suntem atât de decenți, este foarte puțin. 70% din serviciile publice sunt asigurate de administrația locală și noi la ora actuală primim sub 20%. Dacă nu ne răspuns așa cum s-au angajat, adică nu și-au respectat angajamentul, noi mergem la Guvern pentru că vrem să vorbim cu dna prim ministru Viorica Dăncilă. În consecință, ne vom deplasa acolo. Mai multe detalii le vom discuta la Guvern. Noi ne vom deplasa acolo. Dacă veți veni acolo, ne va face plăcere să discutăm”, a spus primarul Sectorului 3 Robert Negoiță.

ULTIMA ORĂ - Prima reacție din PSD la revolta primarilor: 'Noapte minții, oameni buni'. Primarul Aradului, atacat dur

La rândul său, edilul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a făcut un apel la primarii din România să îşi coordoneze activitatea, "pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară".

„Este regretabil că un guvern care îşi asumă în faţa primarilor că până la ora 12,00 vor primi un punct de vedere, iar astăzi la ora 12,00 un guvern nu poate să transmită un punct de vedere. Ne confirmă faptul că a fost adevărat ce am spus noi - bugetul de stat trebuia să se închidă pe administraţia locală. Presiunea noastră face ca dânşii să îşi recalculeze cifrele şi se confirmă că se doreşte să se ia din banii cetăţenilor pentru a se realiza bugetul de stat. Facem apel la primarii din România să ne coordonăm activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.