Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe legea offshore continuă! PSD iese la atac: 'De ce este această stare de panică generalizată? Ce am cerut de ne-am speriat atât de tare?'

Wilhelmsen
offshore

Președintele comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat miercuri, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de „13,5 miliarde de dolari” și că investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus față de redevență”.

„Suntem chemați, parlamentarii, să fim solidari în fața celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România. Ce s-a întâmplat în acest proiect? De ce este această stare de panică generalizată? De ce de la versiune trecem la diversiune? Simplu, stimați colegi. Nu am vorbit cu investitorii? Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână. La orice variantă, de a aduce un dolar în plus față de redevență, nu au fost de acord. Doar redevența, atât. Atât să luăm din acest zăcământ, dar redevența care este înghețată pentru 30 de ani? Rămânem captiv acelui acord sau trebuie să aducem un plus statului român? Ce am cerut de ne-am speriat atât de tare?”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, social-democratul Iulian Iancu, conform Mediafax.

Potrivit liderului comisiei pentru Industrii, noul sistem de impozitare care se dorește introdus prin legea offshore este „absolut obligatoriu”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunță o posibilă ordonanță de urgență pe legile justiției

Iancu a adăugat că miza legii este de 13,5 miliarde de dolari și că investitorii nu au de ce să plece din România.

„De ce să pleci când ai confirmat zăcământul? Când ai confirmat 84 de miliarde? Când știi că valorează 70 de miliarde? Când ai dreptul să vinzi 50%? Când ai și dreptul să exporți? De ce să pleci? NU pleci, dar dacă prinzi un astfel de mediu mai poți să scoți 13 miliarde de dolari. Asta este miza, 13,5 miliarde de dolari. Asta vrem?”, a declarat deputatul PSD.

Camera Deputaților a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. Astfel, deputații au aprobat cu 210 voturi „pentru” și o singură abținere, retrimiterea Legii offshore la Comisii, cu termen de dezbatere o săptămână.

Comisiile reunite ale Camerei Deputaților au adoptat, marți, în ședință comună, raportul privind Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.