Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe numirea șefului TVR continuă și după decizia CCR! Alfred Simonis acuză PNL, USR și UDMR de abuz în Parlament

Facebook
simonis alfred

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, consideră că majoritatea PNL-USR PLUS-UDMR a introdus "abuziv" pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri numirea unui şef interimar la TVR, fără respectarea procedurilor parlamentare - calendar pentru depunerea candidaturilor şi audieri.

"Abuziv, majoritatea compusă din PNL şi USR UDMR şi cu susţinerea minorităţilor naţionale au introdus pe ordinea de zi un proiect cu privire la numirea unui şef interimar la TVR, fără să se stabilească un calendar pentru depunerea candidaturilor, termen de audieri, practic abuziv vor intra la plen cu un nume fără a crea posibilitatea Opoziţiei şi a oricărui cetăţean care doreşte să concureze pentru această poziţie de a o face", a afirmat, miercuri, Simonis după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că miercuri Parlamentul trebuie "să rezolve" problema legată de conducerea interimară la SRTv şi SRR, după decizia de neconstituţionalitate luată de CCR în această privinţă.

"Se va convoca plenul reunit, unde probabil se va discuta interimatul la Radio şi la Televiziune. Trebuie găsită o soluţie (...) pentru că cele două instituţii publice trebuie să aibă o conducere. (...) Mâine trebuie să rezolvăm Televiziunea şi Radioul. Săptămâna viitoare - CNA şi Avocatul Poporului. Alt plen probabil tot săptămâna viitoare pentru moţiunea de cenzură", a spus liderul UDMR marţi, la finalul şedinţei de coaliţie.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.