Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pensiilor militare nu a ajuns la final. Cinci întrebări cheie pentru Liviu Dragnea

Militari-romani-in-Afganistan

Pensiile speciale şi pensiile militare au fost modificate, însă scandalul iscat de această măsură este departe de a se fi încheiat. Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, preşedinte al Comisiei pentru Apărare şi Siguranţă Naţională a PNL, i-a solicitat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să răspundă la o serie de întrebări.

"Centenarul Bătăliei de la Mărășești, unul dintre cele mai solemne momente din istoria Armatei Române, găsește sistemul de apărare și ordine publică într-o situaţie dificilă. PSD a susținut în ultima săptămână, direct și indirect, o veritabilă ofensivă mediatică, rezultatul fiind afectarea imaginii Armatei. Problemele reale au fost amestecate deliberat cu jumătățile de adevăr. În beneficiul cui?", se întreabă Raeţchi.

Vezi și: Codurile de caniculă, extinse. HARTA zonelor vizate

Potrivit deputatului liberal, Liviu Dragnea are datoria să ofere militarilor români răspunsuri la următoarele întrebări cheie:

"1. În condițiile în care PSD a fost partidul care a susținut și a impus regimul pensiilor speciale, fiind creatorul tuturor dezechilibrelor din sistem, împotriva cui a condus el campania de imagine privind pensiile militarilor? Nu cumva - în lipsa unui adversar politic care să fie culpabilizat - chiar împotriva militarilor? A încercat PSD să scape de răspunderea de a fi creat acest sistem aruncând blamul asupra unei instituții fundamentale a statului român? A fost aceasta o strategie deliberată?

2. Cine din PSD a alimentat spaţiul public din România cu statistici privind pensiile militarilor și angajaților MAI, punând accent pe cazuri excepționale (magistrați militari; pensionați recent, în condiții speciale impuse tot de PSD), dar evitând să spună că pensia cea mai frecventă în Armată este in jur de 3000 de lei, chiar și pentru militari cu cariere impresionante? Cine a dorit să arunce o anatemă asupra aparatului operativ, care munceşte cel mai mult, pe teren, în condiții dificile și fără a se bucura de toate beneficiile instituite şi blamate de PSD?

3. Cine din PSD a lansat, în urmă cu circa o lună, zvonul privind diminuarea pensiilor din domeniul apărării și ordinii publice, în condițiile în care numai liderii PSD aveau acces la această informație? Și cu ce scop? A oferit PSD această informație, inițial, doar propriilor protejați din sistem, pentru a le asigura acestora cumulul salariului cu pensia?

4. A urmărit PSD, prin declarații incoerente și contradictorii, să stimuleze valul de pensionări din Armată? De ce ministrul Ţutuianu și premierul Tudose dădeau asigurări că nu se va schimba nimic, în timp ce ministrul Muncii confirma existența unor modificări? De ce s-au contrazis MAPN și MAI? A dorit cineva din PSD sa hrănească valul de incertitudini pentru a elibera în propriul beneficiu posturile de conducere din Armată şi Ordine Publică?

5. Cine din PSD răspunde pentru afectarea gravă, pentru câțiva ani, a structurii eficiente de comandă din Armată - dar și din serviciile secrete - prin pensionarea a sute de militari pregătiți special de statul român pentru posturi de răspundere? De ce a refuzat PSD să opereze corecții în mod transparent și echilibrat, preferând să hrănească panica din sistem și culpabilizarea din societate? De ce a ales PSD să facă acest lucru în cel mai tensionat context internațional, cu amenințări explicite la adresa României? Înțelege Liviu Dragnea faptul că modul în care a procedat pune în pericol chiar siguranța națională?"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.