Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'PUICA' lovește cu putere la temelia lui Sorin Grindeanu

nationa.ro
puica

Premierul Sorin Grindeanu se află în aceste zile prins în menghina Coaliției care îi așteaptă demisia. Se pare că un necaz nu vine niciodată singur și un ditamai scandalul se află la orizont. Un complicat aranjament operativ și nu numai este dezvăluit în cadrul Scandalului ”Puica” - aflăm de o combinație ciudată a fostului șef al Doi s’ un sfert (DIPI), Gelu Oltean, un polițist acoperit (nume de cod Puica) și niscaiva locații cu însemnătate aparte .

Decizie de ultimă oră la Bruxelles. Trei state europene supuse procedurii de infringement

Este același Gelu Oltean care a apărut și în scandalul iz mafiot din MAI când un înalt responsabil de la Poliția de Frontieră se închina la propriu în genunchi în fața lui.

Scandalul ”Puica” nu pare a avea nici o legătură cu politica... sau cel puțin așa pare la prima vedere : ”Oricum, se pare ca pana si sustinatorii politici ai lui Grindeanu, care au sprijinit venirea acestuia in fruntea guvernului tocmai pentru presupusa sa „cumintenie” banateana au ajuns acum sa-si piarda rabdarea, fiind tot mai convinsi ca amorezatului Grindeanu nu-i mai sta deloc capul la aplicarea programului guvernamental, ci mai degraba la o discreta locatie din complexul rezidential de lux North Area Lake View, de pe strada Zagazului, din zona de fite a Herastraului. Unde, fara ca macar premierul sa aiba habar, locuieste fix peste o aruncatura de alee si „sogorul” sau, Gelu Oltean! Oricum, aproape ca nici nu mai are importanta faptul ca temerile cele mai negre ale lui Liviu Dragnea, exprimate public inca de la nominalizarea lui Sorin Grindeanu, privind nefasta posibilitate a instalarii unei camarile proprii a acestuia la Palatul Victoria tocmai sunt pe cale sa se adevereasca. Si asta pentru ca, pentru structurile de contrainformatii, mult mai importanta decat latura politica a problemei, si chiar decat „picanteria” galanteriei lui Sorin Grindeanu, identificat ca fiind unul dintre misteriosii sponsori care ar contribui discret la plata exorbitantei chirii a „cuibusorului” din spatele Spitalului Medlife, cea mai serioasa ingrijorare o reprezinta posibila vulnerabilitate pe filiera Gelu Oltean – Virgil „Vulpea” Ardelean – Ion Tiriac si de aici mult mai departe…”, susține jurnalistul Cătălin Tache în Național.

Cum s-ar fi ajuns la descoperirea ”combinației”? O misiune ratată din cauza unei erori umane și după declanșarea anchetei de către structurile de contrainformații s-a ajuns la ”Afacerea Puica” care ar putea dăuna grav premierului susține sursa citată.

”...inca de la acel moment se vorbea despre „performanta” profesionala a unei subofiterese, agent sef principal de Politie, originara din judetul Timis, care de la structura teritoriala a Politiei Rutiere ajunsese sa activeze in cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI. De unde, la un moment dat, ar fi blocat pur si simplu baza de date a Politiei Rutiere Timis, afectand astfel inclusiv actiunea in desfasurare a unei misiuni secrete a ofiterilor acoperiti ai DGA. Insa scandalul a fost musamalizat din fasa, prin transferul la Bucuresti, la o alta structura de elita, Oficiul National al Protectiei Martorilor. Si stranie coincidenta, transferul ar fi avut loc la putina vreme dupa ce timisoreanul Sorin Grindeanu ajungea si el in Capitala, acesta fiind numit pentru o perioada de timp la conducerea Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.”, mai relatează jurnalistul.

În acest moment totul ar duce spre o anumită locați e de pe stada Zăgazului. O locație a cărei costuri nu pot fi acoperite din salariul de polițistă sau/și al unuia de premier relatează jurnalistul care aduce aminte că în zonă stă și Gelu Oltean, dar își au birourile și Virgil Ardelean și Ion Țiriac.

Un adevărat amestec exploziv cu efecte incontrolabile dacă este amorsat și folosit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.