Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Qatargate - Eva Kaili rămâne în arest, audierea sa a fost amânată pentru 22 decembrie

ekathimerini.com
Eva Kaili

Aducerea eurodeputatei socialiste elene Eva Kaili în faţa justiţiei belgiene, în presupusul scandal de corupţie legat de Qatar ('Qatargate'), a fost amânată pentru data de 22 decembrie, a anunţat miercuri avocatul europarlamentarei, André Risopoulos, potrivit AFP, anunță Agerpres.

Kaili, care a fost destituită marţi din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, va rămâne în arest până la data menţionată.

Ea a fost acuzată de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat în acest caz deschis în legătură cu tentative ale statului Qatar de a influenţa decizii economice şi politice ale Parlamentului European ce privesc situaţia drepturilor omului în această ţară.

Potrivit presei belgiene, au fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbyist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro. Justiţia belgiană va decide dacă aceştia rămân în arest sau nu.

''Cazul a fost disjuns'' pentru Eva Kaili, care nu a putut fi prezentă miercuri la tribunal din cauza unei mişcări greviste în închisoarea unde se află, a explicat avocatul său. În aceste condiţii, apărarea a solicitat amânarea audierii pentru data de 22 decembrie.

Un alt avocat al eurodeputatei, Michalis Dimitrakopoulos, a declarat marţi pentru AFP, la Atena, că Eva Kaili ''nu are cunoştinţă de existenţa banilor'' în domiciliul său din Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.