Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul revocării lui Augustin Lazăr explodează - PSD, plângere penală împotriva lui Iohannis: 'Este un act de trafic de influență la vedere'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, că partidul ia considerare depunerea unei plângeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocării procurorului general Augustin Lazăr, precizând că președintele a comis un act de trafic de influență.

„Pentru ce a făcut cu siguranță de gândim la niște plângeri penale și la declarația lui (Klaus Iohannis - n.r.) legată de procurorul general, care în mod sigur este un act de trafic de influență la vedere. Pur și simplu s-a exprimat de la Cotroceni în favoarea unei persoane care coordonează și conduce procurorii care o anchetează pe soția lui (Carmen Iohannis - n.r.)”, a afirmat Codrin Ștefănescu, sâmbătă pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă este vorba despre o plângere distinctă de cea pe care PSD o are în vedere pe numele șefului statului pentru trădarea interesului național, Codrin Ștefănescu a răspuns: „Da, în mod clar”.

Prima reacție a DNA, după înregistrările explozive cu procurorii de la Oradea: Ne DELIMITĂM

Acesta a adăugat că președintele Iohannis consideră că este deasupra românilor și, prin protecția neconstituțională pe care o acordă procurorului general, „garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluționat favorabil”

„Prin refuzul de a emite decretul de revocare a procurorului general, Klaus Werner Iohannis comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde la Parchetul de pe lângă ÎCCJ se află în cercetare dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți imobiliare chiar de către familia sa. Deci această protecție neconstituțională pe care Klaus Werner Iohannis și șeful Parchetului General și-a acordă reciproc nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la Parchet, într-un dosar penal, situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care are orice cetățean al României. Prin urmare, Klaus Werner Iohannis se consideră peste cetățenii României, de care oricum își bate joc, iar prin această protecție neconstituțională garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluționat favorabil”, a completat Ștefănescu.

ALERTĂ - Salvatorul bisericilor din comunism a murit

În concluzie, secretarul general al PSD a spus că partidul are obligația de utiliza toate mijloacele constituționale pentru a apăra statul de drept, nu pe cel „de drepți” pe care îl reprezintă Klaus Iohannis.

„Prin urmare, noi ca PSD avem obligația să facem uz de toate mijloacele legale și constituționale pe care le avem la dispoziție pentru asigurarea ordinii constituționale și a statului de drept, adevărat de drept, nu de drepți pe care îl reprezintă el, și în același timp să asigurăm stabilitatea politică necesară în perioada în care România deține Președinția Consiliului UE”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Reacția social-democratului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader, „probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, a trimis din nou aceleași documente prin care cere revocarea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, la sfârșitul lunii decembrie, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis. Despre aceste subiect, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că social-democrații nu au abandonat ideea de a depune pe numele șefului statului o plângere pentru trădarea interesului național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.