Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Schengen - Olanda - Nicolae Ciucă anunță că Lucian Bode l-a chemat pe ministrul de Interne al Olandei să facă verificări în România

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

România ia în serios opoziția Olandei privind aderarea la Spațiul Schengen, așa că a cerut olandezilor să vină să facă verificări privind respectarea condițiilor de aderare. Detalii a oferit premierul Nicolae Ciucă.

„Am făcut și vom mai face ceea ce trebuie astfel încât să ne convingem toți partenerii din UE că România a îneplini criteriile tehnice de aderare la Schengen și acest lucru e dovedit de rezultatele comisiei tehnice de veerificare, unde au fost reprezentanți din toate statele UE și rezultatul va fi prezentat pe 26. Atunci vom avea dovada clară a unui raport despre verificate.

În Parlamentul Țărilor de Jos a fost adoptat un raport care nu e o decizie de respingere, ci care cere clarificări pe temele care au geenerat discuții între România și UE, vorbim de justiție, criminalitate organizată. În discuția cu Klaus Iohannis ne-am decis să punem la dispoziție toate datele. Domnul Bode a transmis o scrisoare către omologul din Țările de Jos pentru a veni să facă verificări. Cert este că țara noastră îndeplinește criteriile de aderare și avem disponibilitatea să punem datele necesare pe masă, ca să aderăm la Schengen”, a declarat Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.