Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Scandalul secolului', o autobiografie jurnalistică de Gabriel García Márquez, la editura Rao

picpicx.com
gabriel garcia marquez

"Scandalul secolului", un fel de autobiografie jurnalistică, reunind note de presă, editoriale, comentarii, cronici, reportaje, articole de opinie, portrete, prezentate cronologic de Gabriel García Márquez, a apărut la editura Rao, potrivit news.ro.

Volumul conţine şase povestiri de Gabriel García Márquez.

Desenele îi aparţin lui Carme Solé Vendrell, câştigătoare a Premiului Naţional pentru Ilustraţie în Spania. Vendrell este singura persoană care, cu permisiunea autorului, a dat viaţă povestirilor acestuia.

Cartea poate fi comandată pe site-ul editurii la preţul de 31,86 de lei.

CITEȘTE ȘI: Poți ajunge să fii depedent de cafea? Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei cafea

Carlos Pera a ales - aşa cum precizează în Nota editorului - "texte unde tensiunea narativă între jurnalism şi literatură apare latent, unde limitele realităţii se extind prin nestăvilitul impuls narativ, oferind cititorilor posibilitatea de a se desfăta încă o dată cu măiestria povestitorului de istorii", care a fost García Márquez.

"Mai presus de orice, sunt jurnalist. Toată viaţa am fost jurnalist. Cărţile mele sunt cărţi de jurnalist, chiar dacă nu se prea vede", spunea Gabriel Garcia Marquez.

Márquez s-a născut pe 6 martie 1927, în Aracataca, Columbia, şi a murit pe 17 aprilie 2014, în Ciudad de México, la vârsta de 87 de ani. Scriitorul a fost laureat al premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru roman şi proză scurtă. Printre cele mai cunoscute romane ale lui, care se înscriu în universul „realismului magic”, se numără „Un veac de singurătate”, „Toamna patriarhului”, „Cronica unei morţi anunţate” şi „Dragostea în vremea holerei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.