Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul sexual în care este implicat Roman Polanski a umbrit premiera din Franța a ultimului său film

nytimes.com
roman polanski

Cel mai recent film al cineastului Roman Polanski, ''J'accuse'', a avut miercuri premiera pe marile ecrane din Franţa pe fundalul controverselor legate de condamnarea primită de regizor în 1977 pentru relaţii sexuale cu o minoră, precum şi a unor noi acuzaţii formulate la adresa sa, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

O proiecţie în avanpremieră programată pentru marţi în Cartierul Latin din Paris a fost anulată după ce activiste feministe au blocat intrarea în cinematograf, potrivit publicaţiei Le Parisien.

Ministrul pentru egalitate de gen, Marlene Schiappa, a criticat blocada şi a refuzat să se alăture apelurilor pentru boicotarea filmului, deşi a declarat pentru ziarul Le Figaro că nu va merge la cinema ca să vadă pelicula.

''J'accuse'', care a câştigat anul acesta marele premiu al juriului la Festivalul de la Veneţia, evocă eroarea judiciară din 1894 căreia i-a căzut victimă ofiţerul evreu Alfred Dreyfus, condamnat pentru spionaj, şi reabilitarea sa ulterioară.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Afacerea Dreyfus a divizat Franţa şi a devenit un caz emblematic de antisemitism.

Cineastul polono-francez Polanski a fost eliminat anul trecut din Academia de Film Americană, forul care decernează Oscarurile, în urma mişcării #MeToo, care a încurajat numeroase femei să-şi dezvăluie experienţele de hărţuire sexuală şi abuz.

Regizorul de 86 de ani a pledat vinovat în California în 1977 la acuzaţia de viol asupra unei minore de 13 ani, dar a fugit în Europa în 1978 înainte de pronunţarea sentinţei.

Săptămâna trecută, actriţa şi fotografa franceză Valentine Monnier, într-un articol publicat în Le Parisien, l-a acuzat pe regizorul polono-francez că ar fi violat-o în 1975 pe când avea 18 ani.

Avocatul lui Polanski, Herve Temime, a negat acuzaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.