Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'taxiurilor aeriene' folosite de Juncker: REACȚIA oficială a Comisiei Europene

express.co.uk
juncker

Comisia Europeană (CE) a apărat practica preşedintelui acesteia, Jean-Claude Juncker, de a folosi avioane private şi a amintit politica sa de a permite consultarea tuturor cheltuielilor efectuate de şeful executivului comunitar, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al CE a explicat pentru această agenţie de presă că Juncker s-a văzut obligat să folosească avioane private în deplasările sale oficiale, atunci când ''nu există curse de linie adecvate sau pentru garantarea securităţii''.

Reacţia survine după ce cotidianul britanic Daily Mail a scris că Juncker a folosit avioane private în 21 din ultimele 43 de zboruri efectuate, printre care şi o deplasare de o singură noapte în Tunisia împreună cu 13 membri ai echipei sale şi care a costat 36.000 de euro.

''Politica noastră de deplasări, la fel ca restul cheltuielilor, are în vedere să fie cât mai eficientă şi cu costuri cât mai mici posibil'', a mai afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că executivul comunitar ''este una dintre administraţiile publice cele mai transparente''.

Acelaşi purtător de cuvânt a ţinut să mai sublinieze că Juncker, spre deosebire de şefii de stat sau de guvern din statele UE, nu are propriul său avion alocat deplasărilor oficiale, astfel că foloseşte zborurile comerciale sau închiriază ''taxi aerian''.

Citește și: Cotitură istorică profețită de cercetători: Populaţia Chinei a scăzut pentru prima oară după 70 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.