Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Tudorel Toader - Cristina Tarcea ajunge la CSM: Ministrul Justiției, reclamat de un român din Diaspora

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader spate

Lovitură grea pentru Tudorel Toader! Ministrul a fost reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii și la Inspecția Judiciară pentru criticile aduse președintei Instanței Supreme, Cristina Tarcea, informează Realitatea Tv.

Tudorel Toader a fost reclamat de o româncă din Marea Britanie. Totul a plecat de la postarea de pe Facebook a ministrului Justiției: ”Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica? Sa intelegem ca nu este normal ca un ministru sa critice un judecator dar este normal ca un judecator sa critice un ministru?”.

După acest mesaj, o româncă stabilită în UK l-a reclamat pe Tudorel Toader. „Tudorel Toader induce ideea ca justiția ar trebui să fie mută!”, se arată în sesizare, conform sursei citate.

Reacția lui Mircea Geoană, după ce Trump a anunțat noul ambasador în România: 'Este o premieră, fără îndoială, pozitivă'

Ulterior, jurnalista Realitatea Tv, Ionela Arcanu, a publicat pe Facebook două pasaje din sesizarea româncei stabilite în UK.

"Va rog sa va sesizati cu privire la mesajul scris pe facebook (20 Iulie 2018) de catre Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, mesaj ce indica o incalcare a separatiei intre puteri, afirmand ca un Judecator de Rang Inalt ar face politica atunci cand adreseaza probleme de interes public ce afecteaza puterea pe care o reprezinta, adica Justitia. Mesajul lui Tudorel Toader nu doar afirma ca Justitia nu ar fi o putere separata si orice pozitie a reprezentantilor sai, nu este legitima lor, ci politicului, dar reprezinta si o amenintare la adresa oricarui reprezentant al Justitiei."

"Tudorel Toader induce ideea ca Justitia ar trebui sa fie muta, iar legimitate ar avea doar Politicul (am senzatia ca Tudorel Toader prin pozitia de Ministru Al Justitiei, intelege ca el este Justitia) in a adresa situatii ce tin exclusivist sau partial, de aceasta putere separata, separata de Guvern, numita Justitie."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.