Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul VIOLURILOR care au revoltat Germania ia amploare

youtube
koln

Ministrul german de interne a criticat marţi seară inacţiunea poliţiei din Köln (vest) în agresiunile în serie contra a o sută de femei de Anul Nou, care au provocat indignare în ţară, informează AFP, preluat de Agerpres.

Detalii aici: VIDEO Primele imagini cu agresiunile sexuale ale refugiaților în Germania: Situație de netolerat

"Poliţia nu poate lucra în acest fel", a declarat Thomas De Maiziere la canalul public de televiziune ARD. 

Poliţia se află sub focul criticilor pentru că nu a intervenit în timpul faptelor petrecute într-o piaţă foarte frecventată din centrul oraşului lângă Catedrală, în timp ce forţele de ordine au fost mobilizate în număr mare în noaptea de Revelion. 

"Nu este posibil ca piaţa să fie evacuată şi apoi să aibă loc chiar acolo" agresiunile, iar poliţia "să aştepte plângerile" victimelor pentru a reacţiona, a deplâns ministrul de interne, cerând "clarificări urgente".

Vezi și: 'Eram fugărite ca vitele': Mărturiile zguduitoare ale tinerelor din Germania violate de refugiaţi

Amploarea reală a faptelor nu a fost dezvăluită decât marţi în Germania după acumularea plângerilor victimelor de sex feminin, aproape o sută. Toate au declarat că au fost jefuite şi agresate sexual de grupuri de tineri beţi şi părând să acţioneze în bande organizate. Guvernul a vorbit despre o mulţime de până la o mie de persoane implicate direct sau indirect, aminteşte France Presse. 

Reluând la rândul său declaraţiile poliţiei pe baza mai multor mărturii, ministrul de interne a precizat că "un număr de elemente arată că erau nord-africani". 

Unii responsabili politici s-au folosit imediat de aceste mărturii pentru a contesta politica de primire masivă a refugiaţilor dusă de cancelarul Angela Merkel în ultimele luni. 

Guvernul german a condamnat marţi cele aproximativ o sută de agresiuni sexuale comise la Köln în noaptea de Anul Nou şi atribuite de poliţie unor bărbaţi de origine nord-africană, însă a respins orice fel de "instrumentalizare" ce i-ar viza pe refugiaţi, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.