Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalurile îndepărtează tinerii de Biserică, consideră Papa Francisc

EPA - AGERPRES
Papa Francisc

Tinerii nu se simt atraşi de Biserica Catolică din cauza abuzurilor sexuale şi a scandalurilor financiare, a declarat marţi Papa Francisc citat de DPA preluată de Agerpres.

"Unii ne cer în mod expres să-i lăsăm în pace, pentru că percep prezenţa Bisericii ca deranjantă sau chiar iritantă", a explicat suveranul pontif în timpul unei vizite în Estonia.

"Ei sunt indignaţi de scandalurile sexuale şi economice care nu sunt condamnate ferm, de lipsa noastră de pregătire pentru a aprecia cu adevărat vieţile şi sensibilităţile tinerilor", a adăugat el.

Francisc s-a adresat tinerilor într-o biserică luterană din Tallinn în ultima zi a unei vizite de patru zile în cele trei ţări baltice Lituania, Letonia şi Estonia.

Declaraţiile Papei vin în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu o criză la nivel mondial pe fondul acuzaţiilor că nu a reuşit să disciplineze preoţii pedofili din rândurile sale.

Marţi, Biserica Catolică din Germania a prezentat un raport care a dezvăluit că 1.670 de preoţi - reprezentând 4.4% din totalul clerului catolic- au abuzat 3.677 de persoane între 1946 şi 2014 în Germania.

Majoritatea victimelor erau băieţi minori şi peste 50% dintre victime aveau sub vârsta de 13 ani - în unul din şase cazuri fiind vorba de acuzaţii de viol.

Mulţi dintre agresori au fost mutaţi pur şi simplu în alte parohii atunci când abuzul a fost descoperit, fără a informa comunităţile respective, iar în peste 60% din cazuri preoţii au rămas nepedepsiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.