Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scapă cu o condiție: Putin a semnat un decret prin care rezidenții ucraineni cu datorii pot fi expulzați din teritoriile anexate de Rusia

45north
Putin semneaza

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care permite deportarea rezidenților din teritoriile ucrainene anexate de Rusia, dacă aceștia nu acceptă cetățenia rusă. Sursa citată este portalul oficial de internet de informații juridice.

Toți cei care refuză să se declare ruși vor fi considerați cetățeni străini

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret care permite în viitor deportarea rezidenților din teritoriile ucrainene anexate care nu au acceptat cetățenia rusă. Documentul prevede că cetățenii Ucrainei sau deținătorii de pașapoarte ai regiunilor Luhansk şi Doneţk din Ucraina trebuie fie să devină cetățeni ai Rusiei, fie să își declare dorința de a nu face acest lucru. Cei care aleg a doua variantă vor fi considerați străini, de la 1 iulie 2024 și, în consecință, pot fi expulzați de pe teritoriul pe care autoritățile ruse îl consideră teritoriu rusesc.

Un paragraf separat al decretului se referă la deportarea celor care 'reprezintă o amenințare la adresa securității naționale' a Rusiei. Locuitorii din regiunile anexate care susțin 'schimbarea prin violenţă a fundamentelor ordinii constituționale' în Rusia, finanțează activități teroriste și extremiste sau participă la acțiuni 'neautorizate' vor fi deportați și le va fi interzis accesul în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.