Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scapă de mucegai fără chimicale - Trucurile care elimină petele negre din casă

F. P.
mucegai

Mucegaiul poate apărea oriunde. O cameră caldă cu umiditate constantă - în aceste condiții, nu va dura mult timp pentru apariția sa.

Placa neagră apare adesea pe ramele ferestrelor din cauza condensului de pe pervazul ferestrei. În orice caz, mucegaiul reprezintă un risc pentru sănătate.

Dar gospodinele cu experiență știu cum să o îndepărteze din apartament fără a folosi substanțe chimice. Aceste sfaturi pot fi utile în cazul în care o alergie sau o altă boală vă împiedică să folosiți formule profesionale. Gospodinele experimentate se bazează pe două spray-uri de casă din oțet și ulei de arbore de ceai.

Cum să te ocupi de mucegai fără substanțe chimice?

În primul rând, trebuie să eliminați cauza apariției sale, altfel toate eforturile vor fi în zadar.

În al doilea rând, trebuie să ventilați periodic apartamentul și să controlați umiditatea aerului.

Dacă nu doriți să folosiți produse chimice de uz casnic, oțetul de masă le poate înlocui. Soluția concentrată în acest caz acționează ca un dezinfectant. Pentru a pregăti soluția, amestecați apă și oțet în proporție de 1:1.

Este mai convenabil să o aplicați pe suprafața afectată cu ajutorul unui spray și apoi să o ștergeți cu un șervețel sau o perie. Dar nu se recomandă curățarea suprafețelor din piatră naturală și lemn cu oțet.

O altă modalitate și chiar mai ușoară de a elimina mucegaiul este folosirea uleiului de arbore de ceai. Acest ingredient are proprietăți antifungice și miroase mai frumos decât oțetul. Pentru o singură aplicare, luați 5-7 picături de ulei la fiecare lingură de apă. Pentru suprafețe mai mari, luați o linguriță de ulei pentru fiecare 200 ml de apă. Suprafața este tratată prin îndepărtarea mai întâi a mucegaiului.

Alte metode

Peroxidul de hidrogen (apă oxigenată) - este o soluție antifungică antibacteriană care se găsește în aproape orice dulap de medicamente de casă. Peroxidul de hidrogen la o concentrație de 3% poate fi pulverizat sau aplicat pe suprafețele mucegăite - este potrivit pentru a fi folosit pe aparatele de bucătărie, blaturi de lucru, băi, podele și pereți. Aplicați-l pe pată și lăsați-l timp de 10 minute. Frecați pe suprafața mucegăită cu suficientă forță pentru a îndepărta pata și ați terminat.

Sfat: Pentru a evita deteriorarea sau decolorarea accidentală a suprafeței, testați mai întâi o zonă mică.

Lămâia este un antiseptic universal. Concentrația mare de acid din lămâi distruge miceliul ciupercii și dezinfectează suprafața. Stoarceți sucul de la 3-5 lămâi într-un pahar și aplicați-l pe zona mucegăită. Lăsați timp de cinci minute și apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.