Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăparea INCREDIBILĂ din ordonanțele lui Vela: românii care au PLECAT la muncă în Germania AVEAU VOIE LEGAL să facă acest lucru

Inquam Photos/Raul Stef
Inquam aeroport Cluj

Pare incredibil, dar e adevărat. Românii care au plecat la muncă în străinătate nu au încălcat nicio lege, chiar dacă au plecat din localități în carantină. Culmea, prin ordonanțe de urgență, acestora nu li s-a interzis plecarea, iar ministrul de Interne Marcel Vela nu știe acest lucru și susține că oamenii au fugit pe câmp.

Avocatul Adrian Cuculis spune că în această situaţie s-a ajuns pentru că Ordonanţa Militară a fost prost concepută. „Modul în care a fost formulată decizia de a permite muncitorilor sezonieri români să plece la muncă în ţări UE a dus în cele din urma la încălcarea tuturor interdicţiilor instituite de către autorităţi pe perioada pandemiei.

Citește și: Soluția INGENIOASĂ găsită de rudele unui vârstnic pentru a-l vizita fără să îi pună în pericol sănătatea în plină pandemie

Problema a plecat în mod cert de la incompleta reglementare care a permis inclusiv celor carantinaţi să părăsească oraşele declarate închise. Interdicţie de plecare au primit numai cei din sistemul sanitar sau cei care lucrează în domeniul asistenţei sociale. În plus, reglementarea plecării sezonierilor trebuia să vizeze şi siguranţa celor care plecau către acele state, condiţiile de îmbarcare şi debarcare şi distanţarea sociala care trebuia asigurată tot prin norme. Drept urmare, din punct de vedere legal, principali vinovaţi sunt exact cei care au scris aceste reguli. Lipsa interdicţiilor de a pleca pentru anumite categorii, a celor carantinaţi de exemplu, a generat în cele din urma o încălcare a dispoziţiilor civile şi penale, iar zădărnicirea combaterii bolilor este direct imputabilă, culmea, leguitorului”, a precizat avocatul, conform Adevărul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.