Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scara din aluminiu – un produs apreciat de consumatori

scara aluminiu

Aluminiul este un material folosit frecvent la realizarea produselor pentru casă deoarece este ușor, rezistent, durabil și nu va rugini în timp. Comparativ cu aluminiul, lemnul nu este atât de rezistent la intemperii, nu are o longevitate prea mare ca produs deoarece poate fi afectat în timp de căldură, umiditate și apă. În ceea ce privește oțelul este destul de greu și foarte scump, dar are un nivel ridicat de fiabilitate și durabilitate. Specialiștii recomandă fibra de sticlă deoarece produsele din acest material par a fi de înaltă calitate. Desigur materialele contează dar și prețul produselor, dacă materialul este de calitate superioară este clar că și produsul va avea un preț destul de mare.

Un produs care nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie este scara de aluminiu, deoarece cu ajutorul ei poți face numeroase lucruri acasă, ea fiind ușor de manevrat și în același timp un dispozitiv foarte rezistent la sarcini grele.

content-image

Scările din aluminiul au proprietăți speciale tocmai datorită faptului că sunt fabricate din acest tip de material, rezistă la oxidare și coroziune. Prețul produselor nu este foarte mare pentru că aluminiul este un material ieftin, iar în plus este și destul de ușor. Astfel de produse se găsesc comercializate într-o gamă destul de largă de modele, care variază de la cele mai simple la cele mai complicate.

Sunt foarte mulți producători de scări din aluminiu dar și de scări din alte materiale – oțel, lemn, plastic. Cu cât materialul este de calitate mai bună, cu atât scara va fi mai rezistentă și mai durabilă. Pentru creșterea calității materialului se pot folosi diferite componente chimice în compoziția acestuia, care creează diferențe între produse, pot fi scări din duraluminiu sau scări din aliaj de aluminiu.

În general scările din aluminiu nu sunt fabricate din aluminiu pur, au și aliaje iar ca produs cuprind și alte elemente din plastic sau cauciuc, care pot fi obligatorii sau opționale. Ele au de asemenea niște nituri sau piese care ajută la fixare, pe fiecare parte a profilului lor. Pot fi de două tipuri: simple sau duble. Scările simple reprezintă echipamente utilizate pentru puține activități, mai mult pentru muncile în afara casei. Scările duble sunt foarte utile în interiorul casei deoarece pot fi instalate ușor în orice zonă, pe o suprafață plană. Sunt foarte simplu și ușor de manevrat, au greutatea redusă, pot fi poziționate și fixate rapid, sunt stabile și în plus pot fi achiziționate de majoritatea clienților pentru că prețul lor este mic.

content-image

Scările din oțel sunt mai greu manevrabile și în general nu pot fi extensibile. Ele au un număr redus de trepte și sunt destul de mici. Scările din aluminiu sunt perfecte și pentru treburile de la casă și pentru uz profesional, mai ales acelea cu duble care pot fi folosite și pentru interiorul și pentru exteriorul locuinței. Pot fi sub forma unor dispozitive pliabile, care se pot monta și demonta, pot avea un număr de trepte mai mare sau mai mic, de acestea depinde și înălțimea lor. Cele mai populare sunt scările pliante deoarece sunt ușor de folosit și destul de versatile.

Cu ajutorul unei scări din aluminiu poți face foarte multe lucruri acasă, poți umbla la aparatul de aer condiționat, poți schimba un bec la lustra din plafon, poți pune perdeaua la un geam, poți da cu var tavanul, sau poți face alte reparații în casă. Cu cât numărul de trepte ale scării este mai mare cu atât aceasta oferă unui om posibilitatea de a se urca la o înălțime mai mare și astfel de a face diverse treburi simțindu-se în siguranță, scara având o stabilitate bună.

Cei care nu au o scară din aluminiu acasă trebuie să achiziționeze una deoarece îi va ajuta forte mult la realizarea unor lucrări și reparații precum sunt: munca în grădină, culesul fructelor din copaci, văruitul pereților, lucrări la instalația electrică, reparația acoperișului casei și multe altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.