Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenarii în Marea Britanie: obținerea acordului BREXIT, condiționată de un nou referendum pentru confirmare din partea cetățenilor

Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May ar putea obține aprobarea acordului Brexit dacă ar organiza un al doilea referendum privind acordul negociat, a declarat Sarah Wollaston, unul dintre parlamentarii care a demisionat din Partidul Conservator, conform Reuters, informează Mediafax.

Citește și: Secretara șefului poliției secrete din Chile din epoca dictatorului Augusto Pinochet a fost arestată

„Dacă dorește să obțină aprobarea acordului, ar putea să condiționeze acest lucru de organizarea unui nou referendum, care să îl confirme”, a transmis miercuri Wollaston, unul dintre cei trei parlamentari conservatori nemulțumiți de guvernarea premierului Theresa May.

„Sper ca prim-ministrul să își dea seama că cea mai bună metodă pentru a obține aprobarea este următoarea: să obțină aprobarea cetățenilor britanici”, a adăugat fosta membră a partidului condus de May.

Un alt parlamentar care și-a prezentat miercuri demisia din Partidul Conservator, Anna Soubry, a declarat că partidul a fost acaparat de extrema dreaptă, anti-europeană, ceea ce va duce la demisia mai multor parlamentari moderați.

„Adevărul este că bătălia s-a terminat și cealaltă parte a câștigat. Aripa dreaptă, extremă, anti-UE, care a distrus fiecare lider în ultimii 40 de ani conduce Partidul Conservator din cap până în picioare”, a declarat Soubry.

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis miercuri că este „întristată” de decizia celor trei parlamentari de a-și da demisia din Partidul Conservator, dar a insistat că toate deciziile pe care le-a luat sunt în interesul țării.

Trei parlamentari britanici și-au anunțat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de Theresa May, aceștia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.