Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenarii rusești: Ucraina atacă la Donbas, iar rușii intervin cu trupe; Ucraina se rupe în două

twitter
violente ucraina kiev

Ucraina stă pe un butoi cu pulbere în aceste zile! Kievul acuză Rusia că masează trupe la graniță, ba chiar că au și ucis trupe ucrainene, asta în timp ce Moscova respinge acuzațiile. Ambele tabere se „tatonează” și caută sprijin, în special Ucraina (chiar azi președintele Volodimir Zelensky are o întâlnire cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan pe acest subiect).

În acest timp scenariile asupra unui nou conflict în Ucraina nu se lasă așteptate. Iar de la Moscova a fost lansat recent unul în care războiul pare iminent. Canalele rusești difuzează ipoteza unui atac din partea Kievului la Donbas declarând Moscova agresor, după care armata rusă va trebui să protejeze cetățenii Federației Ruse care se află în autoproclamatele zone, relatează portalul URA.RU, care citează un expert militar, un colonel de rezervă, șeful Departamentului de Științe Politice și Sociologie al Universității Economice Ruse.

Colonelul în rezervă Igor Korotchenko spune într-o conversație cu jurnaliștii de la URA.RU că declarațiile autorităților ucrainene conform cărora Kievul nu este interesat de războiul de la Donbass sunt false. „Dacă Ucraina începe să curețe la Donbass, atunci armatele vor trebui să înceapă ostilități active. Ucraina poate deveni pașnică dacă vede pumnul militar al Rusiei”, a subliniat Korotchenko.

El crede că, dacă Rusia va interveni în conflictul de la Donbass, atunci Ucraina o să fie împărțită. „Ucraina va fi împărțită în două părți: estică și vestică”, a adăugat colonelul în rezervă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.