Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenarii schimbate pentru 16 unități de învățământ din Prahova: Una trece în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Scenariile după care se desfășoară activitățile didactice au fost schimbate în mai multe unități de învățământ din Prahova după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut. Astfel, 15 unități trec din scenariul verde în cel galben, iar una din scenariul galben în cel roșu, anunță MEDIAFAX.

Decizia a fost adoptată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’ .

Potrivit acesteia, vor trece din scenariul verde în cel galben Școala „Florin Comișel” Ploiești, Grădinița cu program normal nr. 51 Ploiești, Grădinița Step by Step cu program prelungit și program normal „Licurici” Ploiești, Grădinița cu program normal „Cheița de Aur” Ploiești, Școala „Candiano Popescu” Ploiești, Școala nr. 13 Ploiești, Grădinița cu program prelungit nr. 33 Ploiești, Grădinița cu program normal nr. 24, Școala „Spectrum” Ploiești, Grădinița cu program prelungit și program normal „Marshmallow” Ploiești, Grădinița cu program prelungit „Ploieștiul în culori” Ploiești, Grădinița cu program prelungit „Sfântul Spiridon” Ploiești, Grădinița cu program prelungit KIT Ploiești, Școala Primară „Concordia”, Grădinița cu program prelungit „Ariel” Ploiești.

„Activitățile didactice se vor desfășura confom Scenariului 2, începând din 23.09.2020, adică prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și venirea parțială (prin rotație) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Măsura a fost propusă de consiliile de administrație ale grădinițelor și școlilor amintite, ca urmare a creșterii, la nivelul municipiului Ploiești, a ratei de infectare.

De asemenea, CJSU Prahova a decis ca la Școala Gimnazială din comuna Apostolache scenariul galben să fie înlocuit, de miercuri, cu cel roșu. Aici, rata de incidență a îmbolnăvirilor a depășit 3/1000 locuitori, conform evaluării periodice a DSP Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.