Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariile despre verdictul ÎCCJ în cazul Liviu Dragnea

liviu dragnea

În mediul politic se vorbește intens despe procesul lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Principalul scenariu vehiculat este că Liviu Dragnea va ajunge presedinte PSD si va trece linistit cel putin peste alegerile locale din 2016. Scenariul are la baza speculatia ca Înaltei Curți îi va lua mult timp până la un verdict final.

Dragnea are luni, 28 septembrie, primul termen la ÎCCJ. Completul de 5 judecători nu are în lege vreun termen legal în care trebuie soluționat un apel la soluția de condamnare de la primul complet de 3 judecatori. Teoretic, ÎCCJ poate da un verdict și peste un an de zile, invocând noi indicii, toate termenele fiind exclusiv la latitudinea Completului de 5.

Liviu Dragnea însuși a amintat de acest scenariu. "Mâine merg la Înalta Curte, nu ştiu dacă se va lua decizia mâine (n.r.-luni), mulţi au zis că nu se va lua decizia mâine", a declarat acesta, duminica, la Teleorman.

Un alt scenariu luat în calcul este condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul fie prin menținerea primei condamnari de un an cu suspendare fie prin admiterea cererii DNA de pedepsire cu executare. În aceasta situație se vorbește în PSD că Liviu Dragnea își va da demisia și că președinte al partidului va fi Valeriu Zgonea. În acest moment Zgonea este susținut de mai multe filiale PSD pentru funcția de Președinte Executiv, adică numărul 2 din partid.

Liviu Dragnea a mai declarat, joi, ca partidul nu putea sa astepte verdictul ICCJ in cazul sau si de aceea isi asuma riscul sa candideze la sefia partidului."Justiţia îşi urmează cursul ei, partidul îşi urmează cursul lui. Cam cum credeţi că am apărea noi dacă PSD ar fi stat să vadă ce fac instanţele?", a spus acesta.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai, la un an de închisoare cu suspendare. Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.