Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariile din jurul lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale

tariceanu

În ALDE circulă teoria potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu ar avea o serie de „ași în mânecă” în negocierile pe care le va purta cu PSD pentru desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Surse din ALDE au spus ȘTIRIPESURSE.RO că Tăriceanu are o relație „excelentă” cu liderii UDMR și că ar avea mai multe șanse decât candidatul PSD să capteze sprijinul maghiarilor în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Potrivit surselor citate, acest lucru i-ar aduce lui Tăriceanu, dacă va fi candidatul comun PSD-ALDE, un „bonus” important dincolo de scorul pe care l-ar atrage social-democrații cu propriul candidat.

De asemenea, în ALDE se discută că Tăriceanu ar putea să-l aducă de partea sa, în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe fostul premier Victor Ponta și noul său partid Pro România, au spus sursele citate. Cei din ALDE spun că este mai probabil ca Ponta să-și anunțe sprijinul în finala prezidențială pentru Tăriceanu decât pentru Liviu Dragnea.

O altă teorie vehiculată în ALDE este aceea că PSD a pierdut ultimele trei alegeri prezidențiale și că mașinăria social-democrată are nevoie de un candidat care să poată să capteze cât mai multe voturi din rândul electoratului liberal. Cei din ALDE consideră că Tăriceanu are mai multe șanse decât un candidat PSD să facă acest lucru.

În filialele județene ALDE s-a anunțat deja că Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale indiferent de opțiunea PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.