Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu BOMBĂ: se repetă alegerile? PNL aruncă totul în aer: Dosare penale în instanță

alegeri locale 2016

O nouă situaţie incredibilă se petrece în România. PNL ameninţă fostul guvern Ponta şi spune că s-ar putea alege cu un dosar penal. Dar de unde a pornit totul?

Alegerile locale s-au încheiat, dar la tribunal există în continuare procese pe tema scrutinelor care ar fi trebuit să fie organizate mai devreme, când mandate de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean şi parlamentar au rămas vacante. Guvernul Ponta a fost dat în judecată anul trecut, după ce a refuzat să organizeze alegeri parţiale. Decizia finală nu a fost dată nici până astăzi.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Liberalii susţin că se poate ajunge la un nou dosar penal pentru blocarea alegerilor, cum s-a întâmplat în cazul votului din Diaspora. Potrivit acestora, două milioane de români din ţară au fost împiedicaţi să îşi exercite dreptul la vot. „Am câştigat în primă instanţă toate procesele intentate guvernului Ponta pentru refuzul organizării alegerilor parţiale”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

Preşedintele PSD nu are o explicaţie pentru această situaţie, deşi a făcut parte din guvernul Ponta. „Este o situaţie stranie, recunosc, dar dacă legislaţia permite asta, uite apar şi situaţii de genul ăsta. Poate ar trebui să ne gândim la anul să vedem ce legi ar trebui modificate”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

Şi Klaus Iohannis s-a implicat în această problemă. „După părerea mea, abordarea Guvernului este greşită. Ar fi trebuit să organizeze alegeri parţiale în toate localităţile şi judeţele unde persoanele care au fost pe funcţie au părăsit din varii motive aceste funcţii”, a precizat președintele Klaus Iohannis, conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.