Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu de coșmar! Utilizarea armelor nucleare tactice rusești la Lviv și dezmembrarea Ucrainei (analiză Pentapostagma)

Eastbook
Ucraina Vest Est

Analiză specială: Modalități de reacție SUA-NATO fără a provoca un dezastru nuclear, este o analiză a unui ziar online din Grecia, ziarul online Pentapostagma, despre care se spune că ar fi filo-rus:

”Ucrainenii se așteaptă la un atac nuclear asupra Liovului și la o împărțire a țării conform scenariului iugoslav”, este titlul unui articol din presa rusă (https://k-politika.ru/ukraincy-zhdut-yadernoj-ataki-po-lvovu-i-raspil-strany-po-yugoslavskomu-scenariyu/) ale cărui principale puncte sunt următoarele:

„În contextul actualei situații politico-militare, unii experți ucraineni prevăd un atac rusesc cu arme nucleare tactice (TNW), din anumite motive în spațiul de testare Yavoriv, ​​situat în apropiere de Lviv, unde instructorii și mercenarii occidentali continuă să se adune.

Prima lovitură va fi una demonstrativă și de avertizare și, prin urmare, va fi mai aproape de Polonia, o țară care vrea să obțină în liniște teritoriile din vestul Ucrainei, în special Liovul, pe care îl consideră al său. Până la urmă, nu este un secret pentru nimeni că țările vecine nu au nimic împotrivă să înșface bucăți din Ucraina”, notează canalul Legitimny.

În același timp, Ucraina este convinsă că pozițiile exprimate de oficiali americani cum că dacă Federația Rusă folosește arme nucleare, chiar și tactice, în Ucraina, atunci SUA vor distruge bazele rusești din Crimeea și flota Mării Negre, sunt doar niște amenințări care s-ar putea să nu fie puse în practică niciodată, deoarece acest lucru va servi, de fapt, la declararea unui al treilea război mondial, care va fi sinucigaș pentru planetă.

Sursa noastră explică, de asemenea, că poziția lui Putin conform căreia rușii sunt gata să folosească „arma nucleară” în cazul unei amenințări la adresa Rusiei este un avertisment pentru Polonia, România și alți „vecini” ai Ucrainei, care deja se gândesc să dezmembreze Ucraina în cazul unei evoluții foarte nefavorabile a războiului.

Toți partenerii actuali înțeleg că Ucraina s-ar putea prăbuși și doresc să obțină propriul câștig de pe urma acestui fapt, luând câte o bucată din plăcintă.

Toți vecinii Ucrainei sunt pregătiți să dezmembreze Ucraina conform scenariului iugoslav, întrucât nu este doar fostul ministru de externe al României care a vorbit despre revendicări teritoriale împotriva Ucrainei! ", scrie Legitimate.

Între timp, adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia nu și-a schimbat abordarea cu privire la utilizarea armelor nucleare. În același timp, el a subliniat că atitudinea Statelor Unite și a aliaților săi din Ucraina îi apropie pe ruși de o linie periculoasă. Acesta este și motivul pentru care Moscova avertizează Washingtonul. Potrivit lui Riabkov, Federația Rusă nu poate face concesii unilaterale Statelor Unite într-o serie de probleme, mai ales că presiunea sancțiunilor împotriva Moscovei a fost complet epuizată.

În același timp, 17 senatori americani au cerut Pentagonului să rezolve rapid problema livrărilor de drone Grey Eagle către Ucraina, trimițând o scrisoare secretarului Apărării, Yavoriv. Nu se știe dacă acest lucru se datorează temerii că ar exista o „super flotă” rusească”.

Constatări - Concluzii

Din cele de mai sus, se constată că utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina devine delimitată teritorial, și anume în spațiul de testare Yavoriv, ​​situat în apropiere de Lviv, unde continuă să se adune instructorii și mercenarii occidentali.

Rolul atribuit de ruși folosirii armelor nucleare tactice ar fi acela de a transmite un avertisment Poloniei, României și altor „vecini” ai Ucrainei, care se gândesc deja la dezmembrarea țării în cazul unei evoluții foarte nefavorabile a războiului, deși chiar rușii înșiși sunt cei care au împărțit  deja Ucraina odată cu ocuparea Crimeii în 2014 și acum prin referendumurile privind integrarea în Federația Rusă a teritoriilor cucerite Mariupol, Marea Azov, Donbass, Herson.

Scopul Rusiei este de a rupe „unitatea alianței” Polonia-România și a altor țări vecine cu Ucraina, semănând zâzania presupusei ei dezmembrări de către aceste țări.

Planul rusesc

Într-un articol anterior al publicației noastre am analizat planul rusesc de folosire a armelor nucleare tactice în Ucraina, unde în urma referendumurilor din teritoriile ucrainene, Rusia va considera aceste teritorii ca fiind rusești, și prin urmare, continuarea contraofensivei ucrainene va fi văzută de Putin drept nu o încercare de eliberare, ci un atac asupra teritoriului rusesc.

Astfel, el va putea justifica folosirea armelor nucleare tactice împotriva ucrainenilor, deoarece conform doctrinei Rusiei, utilizarea lor este permisă dacă integritatea teritorială a Rusiei este amenințată.

Evaluarea noastră este că singurul răspuns al SUA-NATO la planul rusesc de mai sus este continuarea operațiunilor de recucerire a teritoriilor ucrainene de la armata ucraineană, dar cu riscul de a testa în practică amenințarea lui Putin cu privire la utilizarea de arme nucleare tactice.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci soluția care ar trebui adoptată va fi o aderare ”express” a Ucrainei la NATO, pentru ca Alianța să garanteze că nu va mai exista o continuare a ostilităților rusești în Ucraina, amenințând la rândul ei cu folosirea armelor nucleare tactice, caz în care cel mai logic dintre toate ar fi încheierea războiului.

Acest lucru i-ar conveni lui Putin, care s-ar prezenta învingător și încununat de trofee, întrucât va fi cucerit și încorporat în teritoriile Rusiei, Crimeea-Azov, Mariupol, Herson și Donbass, în timp ce, pe de altă parte, Ucraina va adera la NATO și va exista ca stat și după război, chiar dacă cu o suprafață redusă.

Însă dacă operațiunile continuă în Ucraina, fără aderarea imediată a acesteia la NATO, atunci este, cu adevărat, în joc chiar existența ei pe viitor ca stat, iar dezmembrarea sa, așa cum s-a făcut cu fosta Iugoslavie, va fi considerată foarte probabilă.

Articol de Panagiotis Nastos (preluare Rador)

Nota traducătorului: Conform unui articol despre propaganda rusă în Grecia, ziarul online I Efimerida include Pentapostagma printre site-urile care se revendică având ”sensibilități naționale” și ”respect pentru ortodoxie”, dar care promovează teme de propagandă rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.