Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu: ALDE, blocat de Constantin la europarlamentare? REACȚIA partidului lui Tăriceanu

tariceanu-constantin-alde

ALDE a transmis, vineri seară, că fostul copreședinte al partidului, Daniel Constantin, nu mai este membru al formațiunii politice, după ce în presă a apărut informația că în Registrul Partidelor Politice, Constantin încă figurează în conducerea ALDE astfel că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar putea să aibă probleme cu înregistrarea pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Potrivit legii, listele de candidați care se depun la BEC se semnează de conducerea partidului respectiv, iar în registrul partidelor Daniel Constantin încă apare copreședinte ALDE alături de Călin Popescu Tăriceanu deși au trecut doi ani de la excluderea lui Constantin din formațiune.

„În urma informațiilor apărute în mass-media conform cărora ALDE s-ar afla în situația USR și PLUS, deoarece Daniel Constantin apare în Registrul partidelor ca fiind copreședinte ALDE, partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) face următoarele precizări:

1) Potrivit Legii partidelor politice nr. 14/2003, Capitolul II - Membrii partidelor politice, art. 8., alin (1) „Un cetățean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice”. De asemenea, conform alin (2) „Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Așadar, după cum rezultă din Legea partidelor politice, domnul Daniel Constantin și-a pierdut de drept calitatea de membru al ALDE în urma înscrierii sale în partidul Pro România.

2) De asemenea, conform registrului partidelor politice înregistrat la Tribunalul București, domnul Daniel Constantin ocupă funcția de prim-vicepreședinte în partidul Pro România.

3) Referitor la modificarea conducerii ALDE în registrul partidelor politice, precizăm că ALDE așteaptă pronunțarea instanței în ceea ce privește hotărârea Congresului din luna aprilie 2017 prin care s-a ales noua conducere a partidului, respectiv în calitate de președinte domnul Călin Popescu-Tăriceanu”, a transmis ALDE.

Citește și: ALERTĂ ÎCCJ a decis că Alianța USR - PLUS poate candida la alegerile europarlamentare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.