Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scenariu delicat pentru Guvern

sah mat

În lipsa unei 'majorități adevărate' în Parlament, Guvernul riscă anul viitor suprize neplăcute din partea partidelor prin adoptarea unor legi 'populiste' care sa serveasca marilor forte politice in alegeri, spune fostul lider PSD Mircea Geoana.

Acesta a pornit de la exemplul pensiilor speciale pentru alesii locali, proiect adoptat in Parlament.

“Acesta este preţul pe care Guvernul îl plăteşte pentru absenţa unei adevărate majorităţi în Parlament. Aşa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiţi dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să ţină spatele şi care să poată să facă acest lucru în condiţii decente', a spus Geoana.

Potrivit acestuia, PSD si PNL 'vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloş ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani'.

Avertismentul lui Ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, intr-un interviu la Antena 3, ca având în vedere anumite măsuri luate de precedenta guvernare şi de Parlament, actualul Executiv va trebui să fie foarte atent cu gestiunea bugetară pe anul viitor pentru a nu destabiliza pe termen lung ţara şi economia.

'Deficitul nu va fi foarte mare, vom avea un deficit bugetar totuşi, dar el nu va fi foarte mare, e în jurul celui care a fost prognozat. Însă au fost luate, totodată, foarte multe măsuri de către Guvernul precedent şi de Parlament care vor duce deficitul pe anul viitor mai sus. Deci, noi va trebuie să fim foarte atenţi acum cu gestiunea bugetului ca să nu destabilizăm pe termen lung ţara şi economia', a declarat premierul.

Vezi si: EXCLUSIV Traian Băsescu pregătește marea lovitură pe scena politică

Vezi și: Dezvăluiri bombă: Principesa Margareta a înregistrat mesajul video prin care anunţă decesul Regelui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.