Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Scenariu incendiar în PSD

Surse din PSD aflate de partea lui Victor Ponta au prezentat stiripesurse.ro un posibil scenariu pentru Comitetul Executiv National al PSD.

Liviu Dragnea ar putea sa forțeze o răfuială internă totală, spun sursele citate. Motivul: aruncarea PSD intr-un conflict atat de mare incat Congresul rapid sa devina unica soluție.

Ipoteza vehiculată: Sursele citate spun ca scenariul presupune ca Liviu Dragnea sa nu iasa personal la bataie, ci sa o faca prin alti lideri judeteni, care sa inceapa galceava si sa-i puna pe jar pe toti. Varianta presupune sa se porneasca de la ideea de unitate, toata lumea sa vorbeasca despre faptul ca partidul trebuie sa ramana unit, dar sa se forteze decapitari ACUM si nu la Congresul din primavara, asa cum va propune Victor Ponta. Ar urma o impartire a CEX-ului, cu acuzatii dure de ambele parti. Daca se amana conflictul iscat pentru februarie, liderii PSD aflati de partea lui Liviu Dragnea se vor opune total. Pe de alta parte, decapitarile cerute de gruparea lui Dragnea ar intra in contradictie tocmai cu ideea de unitate a partidului. In fata acestei situatii, ar putea sa reiasă nevoia unui Congres rapid care sa transeze toate aceste lucruri cat mai rapid.

"Eu o sa pot sa spun mai clar daca e bine sa facem acum Congresul sau la anul, in functie de ce vad la Comitetul Executiv. Normal ar fi sa o facem mai incolo. De ce sa ne pripim? Sa dam apa la moara ca ne-am slabit si ca trebuie trebuie sa facem noi alegeri? Daca suntem normali la cap nu avem de ce sa facem Congres acum, pe picior. Dar, daca or sa fie prea mari chestiile astea de divergente, atunci poate trebuie sa facem acum Congres. Dragnea e smecher, o pune sa consolidam pozitia liderului rapid, dar nimeni nu vrea Congresul sa-l dea jos pe Ponta, nimeni nu-l va da jos in niciun caz, deci Ponta n-ar fi in pericol", a explicat un lider central PSD pentru stiripesurse.ro.

Sursa foto: enational.ro

Citeste si:

EXCLUSIV - Februarie rosu la PSD. Planul SECRET al lui Liviu Dragnea

ORDINEA DE ZI a Comitetului Executiv National al PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.