Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu sumbru vehiculat de americani: Rusia invadează Ucraina prin Belarus

Washingtonul este îngrijorat de exercițiile comune ruso-belaruse care vor avea loc pe teritoriul Belarusului. Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat reporterilor, sub protecția anonimatului, că SUA ia în considerare mutarea trupelor ruse în Belarus ca o posibilă pregătire pentru o invazie a Ucrainei.

„Rapoartele despre mișcările de trupe rusești în direcția Belarus, care se presupune că sunt efectuate sub pretextul unor exerciții militare comune programate în mod regulat, sunt îngrijorătoare. Momentul este remarcabil și, desigur, ridică temeri că Rusia ar putea desfășura trupe în Belarus sub pretextul unor exerciții militare comune, pentru a ataca eventual Ucraina din nord”, a spus oficialul la un briefing, informează presa occidentală. Diplomatul a remarcat că, în opinia sa, „participarea Belarusului la un astfel de atac ar fi complet inacceptabilă pentru cetățenii din Belarus(...), precum și pentru noi și aliații și partenerii noștri”. Potrivit acesteia, Washingtonul și-a adus preocupările în atenția Minskului „în mod privat”.

Țările occidentale sunt preocupate de mișcarea trupelor ruse în apropierea graniței cu Ucraina. Ei cred că Rusia ar putea plănui o invazie în această țară. Rusia însă a spus că nu are planuri pentru o astfel de invazie.

Washingtonul a vorbit în repetate rânduri despre disponibilitatea Statelor Unite și a aliaților de a impune sancțiuni împotriva Rusiei în cazul unei escaladări a situației din jurul Ucrainei.

Marți, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a subliniat că Washingtonul nu exclude niciuna dintre opțiunile anunțate anterior pentru sancțiuni împotriva Rusiei în cazul invaziei acesteia în Ucraina, inclusiv deconectarea de la sistemul interbancar SWIFT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.