Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul celui de-al treilea război mondial, luat în calcul de marile puteri ale lumii după atacul Hamas în Israel - Joe Biden a explodat: M-am săturat!

laitimes.com
al treilea razboi mondial

Scenariul celui de-al treilea război mondial, luat în calcul de marile puteri ale lumii după atacul Hamas în Israel - Joe Biden a explodat: M-am săturat!

Marile puteri ale lumii iau în calcul, mai mult ca niciodată, scenariul unui al treilea război mondial, în urma unei potențiale escaladări a războiului pornit de Hamas în Israel, anunță antena3.ro.

Încă de sâmbătă, de când a fost lansat atacul masiv al grupării islamiste, au fost supoziții că Hamas a fost aprovizionat cu arme din Iran.

Iranul, prin ayatollahul Khamenei, a respins orice implicare directă în operațiunea Hamas. Însă Hamas a mulțumit, public, Teheranului pentru dotarea acestei grupări cu mii de rachete.

Comentatorii de politică internațională subliniază realitatea că Hamas și Hezbollah-ul pro-iranian activează, de facto, ca paravane pentru o serie de state ostile Israelului, care nu vor, însă, să-şi asume un război direct cu statul evreu.

Informațiile publicate de presa internațională arată că atacul de sâmbătă ar fi fost pregătit de un an de zile, iar întâlnirile pregătitoare ar fi avut loc în Liban, căminul gherilelor Hezbollah.

La aceste întâlniri ar fi participat inclusiv membri ai Gardienilor Revoluției din Iran

O altă țară cu motivații similare Iranului și grupării Hezbollah este Siria, din unde au fost lansate, marți, rachete spre Israel, conform forțelor de apărare, IDF.

Cu aceste evoluții și cu Statele Unite care au trimis un portavion însoțit de un grup de luptă cu capacități nucleare lângă Israel, sunt toate ingredientele pentru ca Orientul Mijlociu să-și recapete renumele de butoi cu pulbere.

De altfel, președintele american Joe Biden i-a avertizat pe actorii statali ostili Israelului să nu încerce să speculeze situația în favoarea lor.

"Orice țară, orice organizație, oricine se gândește să profite de această situație, am un singur mesaj pentru ei: Nu faceți asta! Poate inimile noastre sunt frânte, dar soluția este clară! Să nu aveți nici un dubiu! Statele Unite ale Americii susțin Israelul!

Ne vom asigura că poporul evreu şi statul Israel se pot apăra astăzi, mâine așa cum am făcut-o întotdeauna. Simplu ca bună ziua! M-am săturat de aceste atrocități!", a spus președintele SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.