Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENARIUL la care se lucreză în Guvern și în care Klaus Iohannis e în rolul principal: Toni Greblă vorbește despre CEREREA președintelui

Inquam Photos / George Calin
toader grebla rovana

Toni Greblă a vorbit, luni, la România TV despre scenariul care se discută la Guvern în conflictul dintre Palate! Confor secretarului general al Guvernului, președintele Klaus Iohannis sfidează deciziile CCR, mai ales în ceea ce privește numirile unor miniștri, generând un pericol pentru funcționarea țării.

Greblă, fost judecător la CCR, spune că o eventuală suspendare a lui Iohannis ar fi împiedicată de faptul că România a preluat șefia Consiliului Uniunii Europene, ceea ce ar dăuna imaginii țării. Se iau în calcule acuzațiile de înaltă trădare, abuz de putere și complicitate penală.

Citește și: Atenție! Solicitare de urgență în privința Elenei Udrea

”Ar exista motive constituționale pentru a declanșa procedura de suspendare din funcție. Politic este mai complicat, pentru că România a preluat șefia Consiliului UE. Senzația mea e că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției încât parcă solicită să fie declanșată procedura de suspendare din funcție.

Iohannis nu ar avea de câștiga, dar sfătuitorii lui văd în asta un mod de a încurca și mai mult lucrurile. Nimeni dintre constituționaliștii europeni nu s-a gândit că un președinte dintr-o țară europeană se va purta așa și o să refuze nominalizările unor miniștri. Sfidează deciziile CCR. E o atitudine discreționară, periculoasă pentru funcționarea statului. Președintele dă un asemenea exemplu de sfidare a unei decizii a CCR. Este periculos ceea ce face. ”, a spus Toni Greblă la România TV.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.