Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul unui jurist din alianța USR-PLUS: Ce urmărește PSD prin promovarea 'Fără penali' în sesiune extraordinară

Un jurist din conducerea PLUS, Andrei Lupu, consideră că PSD are un motiv ascuns pentru introducerea inițiativei „Fără penali în funcții publice” pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici

„Brusc, Marcel Ciolacu și apropiații lui își doresc dezbaterea inițiativei de care s-au ferit în permanență în ultimii doi ani. Suntem în fața schimbării la față a social-democraților români? Se reformează în sfârșit principalul partid promotor al discursului împotriva DNA și a luptei anticorupție? Nici gând”, spune acesta, la Digi24.

„Trebuie doar să analizăm regulile privind revizuirea Constituției încât să înțelegem că PSD încearcă, de fapt, un contraatac mascat și o dezarmare a celor care l-au acuzat ani la rând pentru instituționalizarea corupției”, arată el. Potrivit acestuia, în cazul în care proiectul e aprobat, referendumul pentru revizuirea Constituției ar trebui să se organizeze cel mai probabil, pe 2 sau 9 august și ar trebui să participe cel puțin 6 milioane de cetățeni pentru a fi validat.

”Putem vedea acum lucrurile printr-o altă perspectivă: Marcel Ciolacu și PSD nu știu dacă vor mai avea majoritatea în Parlamentul ales în decembrie. S-ar putea să se trezească chiar în visul lor cel mai urât, în care membri ai USR-PLUS, formațiunea care a susținut cel mai puternic discursul anticorupție, se vor afla în poziții-cheie din Parlament și Guvern, putând hotărî imediat după instalarea în funcție declanșarea referendumului. Altfel spus, la conducerea Parlamentului se află „glonțul" referendumului pentru revizuirea Constituției. De ce ar lăsa Marcel Ciolacu acest glonț la cineva care chiar vrea să îl folosească eficient? De ce să nu tragă chiar PSD atunci când există cele mai mici șanse ca ținta să fie atinsă? În fond, care ar fi cele mai bune condiții pentru a rata această țintă? Oare nu atunci când toți ne ascundem de temperaturile de peste 35 de grade fugind la mare sau la munte, ori chiar în afara țării? Oare nu în plină pandemie, când mulți se vor teme să iasă din casă pentru a merge la vot?”, a scris Lupu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.