Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE CUMPLITE în Germania: Două avioane s-au ciocnit în aer - VIDEO

UPDATE

Un pilot a decedat în urma coliziunii între două avioane multirol Eurofighter Typhoon, care s-a produs luni în nord-estul Germaniei, informează agenția de știri Reuters, citând informații difuzate de postul n-tv.

UPDATE

Avioanele s-au prăbuşit la o distanţă de circa 10 km unul de celălalt.

Unul dintre piloţi a fost localizat într-un copac, iar o echipă de salvare încerca să-l aducă în siguranţă la sol. Al doilea pilot nu a fost localizat deocamdată, a indicat armata federală.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Știrea inițială

Două avioane multirol de tip Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în timpul zborului în cursul unui incident petrecut luni în nord-estul Germaniei, informează cotidianul Haaretz, citând agenția Dpa.

Forțele aeriene germane au transmis că ambii piloți au suprviețuit, catapultându-se înainte de coliziune, informează postul Deutsche Welle.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Ministerul de Interne al landului Mecklenburg-Vorpommern a confirmat prăbușirea celor două avioane militare, scrie mediafax.ro.

Potrivit postului local de radio Ostseewelle, incidentul aviatic s-a produs în jurul orei locale 14:00 (ora României, 15:00) în apropiere de la lacul Mueritz, la aproximativ 120 de kilometri nord de Berlin.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, citat de postul RT, un avion s-a prăbușit într-o zonă împădurită în apropiere de satul Jabel, în timp ce al doilea s-a prăbușit la aproximativ 10 kilometri depărtare, la sud de satul Nossentiner Huette.

Cotidianul local SVZ a relatat că resturi ale unui avion au căzut într-o zonă rezidențială, dar momentan nu au fost semnalate victime la sol.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Cele două aeronave făceau parte din escadrila 73 ‘Steinhoff’ de la baza aeriană Laage de la lângă Rostock. Aeronavele participau la un exercițiu de antrenament în momentul producerii incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.