Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de coșmar: Un taifun care a lovit în centrul Japoniei a ucis doi oameni și lăsat mii de case fără curent electric

abc
taifun japonia

Un taifun a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torențiale și vânturi violente, provocând moartea a două persoane și lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică, a anunțat agenția de presă Kyodo, citată de Reuters. Orașul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitații de la începutul ploii, joi, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză (JMA), scrie Mediafax.

Vânturile din centrul taifunului Talas suflau cu aproximativ 65 km/h, cu rafale maxime de aproximativ 90 km/h, a precizat instituția.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, a declarat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co, adăugând că o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

Până sâmbătă după-amiază, curentul electric a revenit la majoritatea gospodăriilor, dar aproximativ 2.800 de gospodării erau încă fără curent.

Deși sâmbătă dimineață JMA a retrogradat taifunul la ciclon extratropical, a prognozat noi ploi torențiale în Shizuoka.

Orașul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.