Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de groază în Kabul: Un bărbat s-a aruncat în aer în fața Ministerului afgan de Externe, sunt peste 20 de morți și răniți

atentat kabul

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite miercuri după-amiaza la Kabul, într-un atentat sinucigaş comis în faţa intrării în clădirea Ministerului Afacerilor Externe afgan, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Khalid Zadran, informează AFP și Agerpres.

"O explozie a avut loc azi (miercuri) pe drumul din faţa Ministerului Afacerilor Externe (...). Cinci civili au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi", a declarat Zadran.

Înainte de aceasta, un şofer al agenţiei de presă franceze care se afla în apropiere de locul unde a avut loc atentatul a relatat cum s-au derulat evenimentele. "Am văzut circa 20-25 de victime. Nu ştiu câţi erau morţi şi câţi răniţi. Eu aşteptam în maşină atunci când am văzut un bărbat cu un kalaşnikov pe umăr şi cu un rucsac. El a trecut pe lângă maşina mea şi după câteva secunde s-a auzit o explozie puternică. Am văzut cum acest om s-a aruncat în aer", a relatat un şofer al agenţiei de presă franceze, Jamshed Karimi.

Chiar dacă talibanii susţin că au îmbunătăţit securitatea naţională după ce au revenit la putere în august 2021, de atunci au avut loc numeroase atentate cu bombă şi atacuri, dintre care multe au fost revendicate de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Pe 1 ianuarie, o explozie a avut loc la intrarea pe aeroportul militar din Kabul, ucigând şi rănind mai multe persoane, iar pe 12 decembrie un atentat revendicat de SI a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi, împotriva unui hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.