Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de groază în Parlamentul Ucrainei: Deputată lovită cu o sticlă în cap

ucraina parlament bataie

O deputată a fost luată joi seara cu ambulanţa din clădirea Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean) după ce un coleg parlamentar a lovit-o cu o sticlă în cap, relatează postul de televiziune local 112.ua, în pagina sa de internet. 

Incidentul s-a produs joi seara, după sesiunea plenară în apropiere de biroul preşedintelui parlamentului, Volodimir Groisman, în prezenţa mai multor deputaţi. 

După o scurtă altercaţie, Andrei Teteriuk, deputat din partea 'Frontului popular', a lovit-o 
în cap cu o sticlă de apă minerală pe Aleksandra Kujel, reprezentantă a partidului Batkivşcina, al 
fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko. 

Parlamentara care - potrivit unor reprezentanţi ai partidului din care face parte - a suferit o comoţie cerebrală, a fost spitalizată la Institutul de neochirurgie A.P.Romodanov din Kiev. 'Am chemat imediat o ambulanţă şi i-au măsurat tensiunea. I-a fost acordat ajutorul necesar, întrucât se simţea rău şi avea greţuri. În prezent, deputata este spitalizată', a indicat un coleg de partid, Serghei Avtoşok. Potrivit presei ucrainene, deputata s-a aflat un timp la Reanimare, dar apoi a fost mutată în salon. 

Batkivşcina a anunţat deja într-un comunicat că nu va participa la şedinţele parlamentului atât timp cât Andrei Teteruk rămâne deputat. 

'Cerem Parchetului General al Ucrainei să analizeze în regim de urgenţă privarea lui Teteruk de imunitate parlamentară şi arestarea sa. Considerăm că facţiunea 'Frontului Popular' care l-a propulsat în Rada Supremă pe ticălos trebuie să-l priveze de mandatul de parlamentar', se afirmă în text. 

'Pentru prima oară în 24 de ani, între pereţii parlamentului ucrainean un bărbat a ridicat mâna asupra unei femei. Se pare că societatea trebuia să acorde mai multă atenţie faptului că Teteruk a primit instrucţie militară la Moscova şi a servit cinci ani în armata rusă', potrivit aceluiaşi comunicat. 

'Teteruk a proferat insulte la adresa facţiunii noastre şi a Aleksandrei Kujel. Ea a ripostat verbal, iar acesta a luat o sticlă cu apă minerală şi a stropit-o, recomandându-i: 'Răcoreşte-te, calmează-te!'. Iar când Aleksandra s-a îndreptat spre el cu intenţia de a-l invita la un dialog civilizat, el a pocnit-o cu sticla în cap', a povestit deputatul Vadim Ivcenko, din Batkivşcina. Ceea ce s-a întâmplat joi seara va avea un impact extrem de negativ asupra imaginii parlamentului, a spus Ivcenko. Deputata s-a simţit foarte rău, dar între timp starea ei s-a mai normalizat, potrivit publicaţiei Glavkom. 

Într-o postare pe Facebook, Andrei Teteruk şi-a cerut scuze, calificând incidentul drept o întâmplare nefericită. Mai târziu, într-o intervenţie la postul de televiziune 112, el a spus că a lovit-o pe Kujel din motive de 'autoapărare'. 

Incidentul fusese precedat de un altul, în 3 noiembrie, când deputata Batkivşcina l-a îmbrâncit pe Teteruk de la tribuna parlamentului, strigând 'Cere-ţi scuze!', 'Cere-ţi scuze!' , după ce se certaseră din cauza proiectului de lege privind evidenţa persoanelor recrutabile în armată. 

Poliţia, care cercetează cazul, a comunicat că ar putea deschide un dosar conform art. 125 din Codul Penal al Ucrainei cu încadrarea incidentului la 'Vătămare corporală uşoară'. Un anunţ în acest sens a fost făcut de un oficial al Ministerului ucrainean de Interne, Artiom Şevcenko, la postul tv 112. 

Acesta nu este primul caz de violenţă în Rada Supremă. În 12 februarie, un deputat din Batkivşcina şi un parlamentar din Samopomoşci s-au încăierat într-o dispută pe tema Codului funciar.

FOTO: EPA, Arhivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.